Jótékonyság

2022.11.13. 16:00

Szépen gyűlik a pénz a demencia-kutatásra

Az edelényi pedagógus kiállításra vitte rajzait, hogy jótékony ügyet szolgáljon.

HE

A kiállítás megnyitóján

Fotó: Olvasónktól

Jótékonysági kiállítás nyílt november 4-én Edelényben, a Templomkerti Kisvendéglő és Étteremben. Az érdeklődők Fazekas Péter alkotásait tekinthetik meg, aki az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola földrajz -rajz szakos pedagógusa. Több csoportos és egyéni kiállítása volt már, viszont ez az alkalom a szívéhez közel áll a jótékony cél miatt.

– A baráti körömből sokan jelezték, hogy szívesen megnéznék a munkásságomat és a rajzaimat bemutató kiállítási anyagot. Régóta dédelgetett vágyam, hogy támogassak egy számomra nemes célt. Ez a cél pedig nem más, mint a demencia-kutatás. Sajnos a családomban is jelen van a betegség, és tudom, hogy milyen lelki megterhelést jelent a család számára. A kiállításon megjelenő képek mindegyike megvásárolható – mondta korábban lapunknak Fazekas Péter.

A napokban pedig arról számolt be, hogy a kiállítása nagy érdeklődés mellett nyílt meg. A bemutatott alkotások elsősorban monokróm ceruzarajzokat, klasszikus grafikákat tartalmaznak, témájukat tekintve pedig rendkívül sokfélék: portrék, csendéletek, enteriőrök, állatportrék, utcaképek. A rajzok december elejéig láthatók és megvásárolhatók.

Gazdára találtak

– A rajzok értékesítéséből származó bevételt a demencia-kutatással foglalkozó két orvoscsoport tevékenységéhez kívánom adományozni. A kiállításon megjelent érdeklődők konstruktívak, támogatók és emberbarátok voltak, ennek köszönhetően számos grafika gazdára talált. Ezért rendkívül hálás vagyok a jelenlévőknek!

Így könnyen elképzelhető, hogy a kiállított képek valamelyike már elkelt, de még megtekinthető a tárlaton. A helyszínen a személyzetnél el lehet kérni az elérhetőségemet, és örömmel készítek minden témában rajzot, amelyet szintén adományként továbbadok. A jövőben hosszú távú együttműködést kívánok kialakítani a két egészségügyi intézménnyel, és az év közben értékesített munkáim egy részét oda kívánom adni a demencia-kutatás számára – jelezte a pedagógus. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában