Energiaválság

2022.11.12. 13:30

Segítséget nyújtanak a rezsiszámla kifizetéshez (fotókkal)

Sokan már a támogatási kérelmeken dolgoznak az energiatámogatási programban.

PGY

Koncz Zsófia és Szentkirályi Alexandra

Fotó: Vajda János

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium miniszterhelyettese, a térség országgyűlési képviselője, egy sikeresen regisztrált vállalkozás, a szerencsi Halász cukrászda telephelyén adtak tájékoztatást az energiatámogatási program előrehaladásáról.

Koncz Zsófia felidézte, gyakorlatilag gyerekkorától működik a családi vállalkozás, sok kellemes órát töltöttek el itt egykor. A családban - amely 1987 óta foglalkozik cukrászattal - négy gyermek van, és mindenki tervei között szerepel a tevékenység folytatása - tudtuk meg. Az országgyűlési képviselő kiemelte a térségben hamarosan befejezéséhez közeledő 37-es út építését, mely segítségével könnyebben megközelíthető lesz Tokaj-Hegyalja és így a Halász Cukrászda is.

"A magyar kormánynak csakúgy mint a pandémia időszakában, most, a háború következtében hozott szankciók miatt ismét be kell avatkozni, és segíteni kell a kis- és középvállalkozásokat, amelyek Magyarországon a gazdaság motorját jelentik és rengeteg embernek adnak munkát" - hangsúlyozta.

Rendkívüli kihívások

Szentkirályi Alexandra ismertette: az energiahordozók szankciós felára egész Európában rendkívüli kihívások elé állítja a cégeket. A kormány célzott támogatási programmal segíti az energiaintenzív kis- és középvállalkozások talpon maradását, a munkahelyek megőrzését. Az idén 100 milliárd forint vissza nem térítendő forrásból negyedik negyedéves rezsinövekményük felét kaphatják meg, energiahatékonysági beruházásaikat hiteltámogatás ösztönzi. Regisztrálni még egy bő hónapig, december közepéig lehet a www.energiatamogatas2022.hu oldalon - hívta fel a figyelmet a kormányszóvivő.

"Az intézkedés, csakúgy mint a rezsicsökkentés fenntartása, az árstopok, a benzinstop a gazdasági szereplők segítését, a munkahelyek megtartását szolgálja" - tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában