Jótékonysági akció

2022.11.03. 18:00

Rászoruló gyermekek álmát teljesíti a református szeretetszolgálat

Jószívű ajándékozók jelentkezését várják novemberben a Szeretetdoboz honlapján.

DA

Fotó: New Africa

A gazdasági válság ellenére is gondol a nehéz körülmények között, szegénységben élő gyermekekre a Magyar Református Szeretetszolgálat. Idén azt vállalták, hogy karácsonyi Kívánságlista programjuk keretében 1358, tizennyolc év alatti gyermek álomajándékát teljesítik, hogy örömtelibbé tegyék számukra az ünnepet. Azért ennyit, mert ez a szeretetszolgálat adományvonalának hívószáma, amire így is szeretnék felhívni a figyelmet – adta hírül a szeretetszolgálat. – Novemberben pedig ajándékozó kedvű emberek csatlakozását várják a karácsonyi Kívánságlista programjukhoz. A tényleges lista és az ajándékozás menetének részletei a szeretetdoboz.jobbadni.hu internetes oldalon találhatók meg. Itt lehet családot, vagy korosztály és név szerint gyermeket választani. A kívánságok november 2. és 30. között teljesíthetők ajándékok megvásárlásával, vagy az erre szánt összeg felajánlásával.

Otthon hozza az angyalka

A program a Felebarát elnevezésű adománygyűjtés mintájára indult három évvel ezelőtt a Magyar Református Szeretetszolgálatnál. A Kívánságlistán keresztül összességében több mint 5500 gyermek álmát teljesítették már. Ennek lényege, hogy az adományozók megismerhetik a támogatott gyermekek konkrét karácsonyi kívánságait. Ezeket korábban a szeretetszolgálat munkatársai titokban, játékos foglalkozásokon vagy a szülőket bevonva gyűjtöttek össze. A kívánságok teljesítése novemberben történik az adományozók részéről. A megvásárolt ajándékot kell eljuttatni a Magyar Református Szeretetszolgálathoz, vagy annak megadott értékét felajánlani. Utóbbi esetben a munkatársak vásárolják meg az áhított karácsonyi ajándékot. Az ünnep előtti hetekben a valóra váltott kívánságokat átadják a szülőknek, hogy karácsonykor ők legyenek az angyalkák, akik meglephetik gyermeküket. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a kérések között rengeteg ruhanemű, téli kabát vagy csizma is megtalálható, de sokan vágynak játékra, sportfelszerelésre, könyvre vagy elektronikai eszközre – tudtuk meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában