Nincs pénz benzinre

2022.11.20. 20:00

Nincs elektromos buszuk – pedig sérült gyermekeket szállítanának

Hétfőtől már nem tudja vállalni a Szimbiózis Alapítvány a fogyatékkal élő gyerekek speciális szállítását vidéki településekről a megyeszékhelyre.

PN

Fotó: Szimbiózis Alapítvány

Mint arról korábban beszámoltunk, éves üzemanyagkvótájukat szeptember végéig elköltötték, jelenleg pedig olyan magas az üzemanyag ára árstop nélkül, hogy ezt már nem tudják a havi térítési díjakból és a normatívából kigazdálkodni, így a szolgáltatásukat szűkíteni kell.

Az alapítvány 4 kisbusszal több, mint 100 fogyatékkal élő gyereket szállított Miskolcról és 50 kilométeres vonzáskörzetéből naponta a speciális iskolákba és haza, de igény szerint egészségügyi ellátásra, ügyintézésre és szabadidős tevékenységre is. 

Fotó: Szimbiózis Alapítvány

Az alapítványnál bíznak abban, hogy a jövő évi üzemanyagkvótákkal és normatív támogatásokkal újraindulhat ez a szolgáltatás is, azt azonban még nem lehet tudni, hogy az az összeg mennyi időre lesz elegendő.

Két busz kellene

Korábban is írtuk, elektromos buszokkal megoldódhatna a helyzet. Önerővel is rendelkeznek, állami céltámogatásként 7 millió forintot költhetnének el egy 5 évesnél nem öregebb elektromos buszra jövő tavaszig. A használt buszok piacán egy ilyen idős, 9 fős elektromos jármű 15 millió forintnál kezdődik, és ezek még nem akadálymentesek. Egy busz akadálymentesítése hozzávetőleg 1 millióba forintba kerül. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában