Beruházások

2022.11.04. 16:30

Két fontos útszakaszt adtak át megyénkben pénteken, Alsódobszán jártunk - Fotókkal, videóval

A felújítások a következő években is kiemelt prioritással folytatódnak.

Fotó: Bujdos Tibor

Két útszakaszt adtak át pénteken adták át a forgalomnak a Magyar Közút beruházásában. Az egyiket Taktaszadán, a Rákóczi út 74., azaz a Polgármesteri Hivatal előtt, a másikat Alsódobszán, ami  a 3702-es út másfél kilométeres szakasza. 

A felújított utakat dr. Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, valamint Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója adta át. Az országos közúthálózaton 2010 óta összesen mintegy 5500 kilométernyi út újulhatott meg, csaknem 690 milliárd forint értékben. A felújítások a következő években is kiemelt prioritással folytatódnak, ugyanis a Magyar Állam központi, költségvetési forrásokból, a Magyar Falu Program keretében éves szinten 50 milliárd forint értékben indított el olyan útfelújítási programot, amely elsősorban a mellékutak helyreállítását célozzák meg. Általánosságban az egyes projekteknél elmondható, hogy a szükséges helyeken új alapréteget építenek be a szakemberek, a lokálisan teherbírását vesztett felületeken a rossz burkolatot elbontják, és új teherbíró pályaszerkezetet építenek be a kivitelezők. 

Folyamatosan tartják a kapcsolatot

Az alsódobszai átadáson jártunk. Szilvai József Attila az átadás kapcsán felidézte, folyamatosan tartják a kapcsolatot az utak ügyében a polgármesterekkel. Éppen ezért örvendetes, hogy a Magyar Falu Program keretében fel tudták újítani ezt az útszakaszt is. Saját kivitelezésben készült el a Magyar Közút gépeivel, szakemberei közreműködésével. 

– Büszke vagyok rá, hogy ilyen minőségben tudunk utakat felújítani, ebben az évben 16 milliárd forint értékben végeztünk ilyen munkákat - tette hozzá.–  A külső vállalkozók által végzett munkát beszámítva az éves programban összesen mintegy 800 kilométert sikerül felújítani. Az út új burkolatot kapott, padkát és egy elég komoly felfestést - tájékoztatott a szakember.

Dr. Koncz Zsófia kifejtette, mind a két ma átadott útszakasznak fontos funkciója van, időszerű volt felújításuk. Beszédében összegezte az alsódobszai fejlesztéseket, méltatva a polgármester több mint harminc éves munkáját. Kiemelte, nemrégiben adtak át a belterületi utat, a kerékpárutat, és 25 év után megújult a polgármesteri hivatal is. 

– A bölcsőde kialakítása is óriási dolog volt, nem véletlen, hogy a köztársasági elnök asszony is itt járt - hangsúlyozta az országgyűlési képviselő. – Gyönyörű ez a vidék és hogy a turisták ide látogassanak,  jó utakra van szükség - fogalmazta meg. 

A ceremónia befejezéseként Vass-Nógrádi Béla református lelkipásztor megáldotta az utat.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában