Átadták

2022.11.02. 16:02

Energiatakarékos új rendelő Szirmán

A korábbi víz és fűtési rendszer hibája miatt nem tűrt halasztás a rekonstrukció.

Fotó: Bujdos Tibor

Elkészült Szirmán a Halom utcai orvosi rendelő felújítása, az intézmény átadási ünnepségét szerdán rendezték. Az eseményen részt vesz Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere és Cseléné Figula Edina, a terület önkormányzati képviselője (Velünk a Város frakció).

Takarékos működés

Miskolc önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban nyújtotta be „Miskolc, Halom utcai orvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése” című pályázatát. Az elnyert több mint 100 millió forintból Miskolc, Halom utca 2/a. szám alatt található önkormányzati tulajdonú orvosi rendelőben infrastrukturális fejlesztés, energetikai korszerűsítés, és akadálymentesítés történt. A fejlesztéssel érintett rendelőben két felnőtt, egy gyermek háziorvos és két védőnői körzet lakosainak biztosítják az egészségügyi alapellátást – mondta el köszöntőjében az alpolgármester. Ezzel Szirma lakosságának az orvosi ellátása egy helyen válik megoldottá. A napelemek bekötése még folyamatban van, azok segítségével biztosítható lesz a gazdaságos működtetés – tette hozzá.

A korábbi víz- és fűtési rendszer hibája miatt nem tűrt halasztás a rekonstrukció, és a megújult épületegyüttes már minden igényt kielégít, és egyben azonos helyre került az összes orvosi körzet – fogalmazta meg Cseléné Figula Edina, önkormányzati képviselő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában