Ünnepel a megye

2022.10.22. 09:00

A szabadság és a függetlenség 1956-ban és ma

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára mondott ünnepi beszédet Mezőkövesden.

ÉM

Az október 21-én megtartott városi megemlékezés az 1956-os Emlékműnél koszorúzással kezdődött a Pro Urbe-díjas Mezőkövesd Város Fúvószenekar kíséretében. Mezőkövesd Város Önkormányzata nevében Tállai András miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő, dr. Fekete Zoltán polgármester és dr. Jakab Orsolya jegyző helyezte el az emlékezés virágait, emellett koszorút helyeztek el az emlékmű előtt a település intézményeinek, civil szervezeteinek, egyesületeinek, különböző szervezeteinek képviselői is. 

Menczer Tamás

Az esemény ezt követően a Közösségi Házban folytatódott, ahol Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára mondott ünnepi beszédet, melyben kifejtette, mit jelentett 1956-ban és mit jelent ma a szabadság és a függetlenség megvédése. 

Az ünnepi gondolatok után a Miskolci SZC Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum diákjai mutatták be műsorukat. A dr. Tóthné Hegyi Valéria tanárnő által rendezett, Emlékmorzsák című összeállításban a forradalom és szabadságharc mezőkövesdi eseményeit és következményeit dolgozták fel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában