Olvasnivaló

2022.10.08. 09:30

A múltba kalauzol a Miskolci Keresztény Szemle legújabb száma

A Miskolci Keresztény Szemle, ökumenikus kulturális folyóirat a város egyházi közéletének történéseiről tudósít, valamint „keresztény szemmel” értékeli a tágabb régió társadalmi és kulturális eseményeit.

Flach Antal

Fotó: Bujdos Tibor

A negyedévenként megjelenő periodika 69. számának nyomtatott példánya már beszerezhető a miskolci keresztény egyházközségekben, valamint a Miskolci Nemzeti Színház szomszédságában működő antikváriumban.

A legújabb szám élén a Miskolcról elszármazott, tragikusan fiatalon elhunyt Zsille Ákos néhány verse áll. In Memoriam rovatában pedig lelki vezetőjének, Janig Péternek emlékező sorait olvashatjuk. A lap egyéb írásai közül Gulyás Klára és Kotics József írását érdemes kiemelni, akik a magyar történelem egyik ritkán említett szomorú fejezetéről, a Pharrajmos – a cigány holokausztról emlékeznek meg. Az egymásra utaltság miatti közös jövőnk élhető alakítása érdekében különösen fontos a múltunkkal való szembenézés. Sokak előtt ismertek Jeszenszky Géza professzor, volt külügyminiszter felmenőinek miskolci gyökerei. Az emlékiratainak összeállításán dolgozó szerző a lap hasábjain idézi fel miskolci kötődésének emlékeit. A Miskolci Kamarazenei Nyár az elmúlt évtizedek nagy sikerű rendezvénysorozata volt. Flach Antal csembalóművész részletesen szól egy interjúban az idei koncertek megrendezése kapcsán szerzett tapasztalatokról és jövőbeli terveiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában