Mezőkövesd

2022.09.23. 10:00

Tour: minden, ami mozgás

Mintegy kétszázan vettek részt a Mezőkövesdi Félmaratonon, a Tour de Mezőkövesden.

ÉM

392 fő teljesítette a kerékpáros kört, a nyolc kilométeres gyalogos távot majdnem kétszázan, a kutyás gyalogos kört pedig körülbelül negyvenen tették meg.

A félmaraton összetett győztese Bertha Gábor, a Tour fődíjasa pedig Nagy Domonkos lett, míg a most megalapított vándorkupát a Szent István Katolikus Általános Iskola kapta meg.

A hatodik alkalommal megszervezett Mezőkövesdi Félmaratont Csiger Lajos, a Megyei Közgyűlés Területfejlesztési és Turisztikai Bizottságának alelnöke, településünk önkormányzati képviselője nyitotta meg. A versenyzők 21, 14, 7 és 3 kilométeres távon futhattak. A 21 km-es táv összetett győztese Bertha Gábor lett. A félmaraton legjobb női és férfi versenyzőit kategóriánként jutalmazták. A díjakat dr. Fekete Zoltán polgármester adta át.

A szervezők idén vándorkupát alapítottak, melyet a legtöbb résztvevőt delegáló iskolának ítéltek oda, amelyet első alkalommal a Szent István Katolikus Általános Iskola kapott meg.

A Tour de Mezőkövesd délutáni programjait Tállai András a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg, majd pedig Varga Gyula, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának megbízott vezetője ismertette a biztonsági előírásokat. 14 órakor 392 fő indult útnak a Kavicsos-tó – Jegenyesor – Júlia – Bogácsi út – Mátyás király út – Széchenyi utca útvonalon haladó kerékpáros körön.

A délután ezt követően a gyalogos, a kutyás-gyalogos körökkel folytatódott, illetve a nap során többször plankversenyt is tartottak. A gyermek kerékpáros kör az eső miatt elmaradt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában