Petíció

2022.09.11. 16:45

Megbuktak helyesírásból a hermanos tanárok

Helyesírási hibáktól hemzsegő petíciót írtak alá a gimnázium munkavállalói.

Ujlaki Attila

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a miskolci Herman Ottó Gimnázium oktatóinak egy része hétfőn polgári engedetlenségbe kezdett és átvonult a Miskolci Tankerületi Központhoz, ahol átadták a petíciójukat, amelyben fizetésemelést illetve a - szerintük - ellehetetlenült sztrájkjogaikat szeretnék visszakapni. A polgári engedetlenségnek nevezett megmozduláson részt vett az intézmény egyik igazgatóhelyettese is, akit ezért később levélben értesített a fenntartó arról, hogy felmentik vezetői pozíciójából.

Újabb petícióba kezdett az intézmény, amelyet többen aláírtak a gimnázium tantestületéből, csakhogy a nyilvánosan is elérhető dokumentumban több helyesírási hiba is található. 

A múlt heti akció után a Magyar Nemzet megkeresésére a Klebelsberg Központ közölte: az ország 2180 köznevelési intézményéből összesen csupán 10-ben vettek részt tanárok a polgári engedetlenségben, ezekben is csak a pedagógusok kis része. 

(Személyiségi jogok és a GDPR miatt az aláírók szignóját nem közöljük) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában