Adomány

2022.09.23. 09:00

Gyűjtést szervez az Állatok Világnapja alkalmából a DVTK-család

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően ismét gyűjtést szerveznek.

Forrás: DVTK

Az adományokat 2022. október 5-ig várják a DVTK Stadion recepcióján.

2021 októberében 902 kilogramm száraztápot és 578 doboz kutyák és macskák számára készült konzervet gyűjtöttek össze. A céljuk az, hogy idén is hasonló mennyiséget adhassanak az állatsegítőknek. 

A gyűjtés már elindult, és egészen a 2022. október 5-i DVTK - Dorogi FC mérkőzés kezdő sípszaváig tart. 

Az őszi és a téli időszakban kiemelten fontos a megfelelő tápanyag bevitel az állatok számára is, ezért most inkább hozz kevesebb, de jobb minőségű eleséget – hívják fel a figyelmet a dvtk.eu oldalon.

Mivel a menhelyeken sok kölyökkutya és kiscica is van, valamint sok sérült és beteg állatot gondoznak, ezért arra kérik szurkolóikat, ha tehetik, akkor szenzitív és kölykök számára megfelelő tápot és konzerveket is hozzanak, hiszen a menhelyek munkatársainak elmondása alapján ezekből mindig hiány van náluk.

A DVTK és a szurkolók által közösen összegyűjtött adományokat a Diósgyőri Szurkolók az Állatokért Alapítvány, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány, a Miskolci Állategészségügyi Telep, a Lyukó Tappancsai Állatvédő Egyesület és a Liopold Macskaélet Alapítvány gazdátlan kutyái és cicái között egyenlő arányban osztják el. A kiszállításról a DVTK gondoskodik.

  • A gyűjtés időpontja: 2022. szeptember 22. - 2022. október 5.
  • A gyűjtés helyszíne: DVTK Stadion recepció 0-24h (3533 Miskolc, Andrássy Gyula u. 61.)
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában