Hangoljon a biztonságra

2022.09.25. 15:30

A biztonságra hangolódtak Miskolcon (fotókkal, videóval frissítve)

Második alkalommal rendezték meg Miskolc sétálóutcájának teljes hosszában a „Hangoljon a biztonságra” fesztivált.

ÉM

Fotó: Ádám János

Tavaly hagyományteremtő céllal indította útjára a fesztivált a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya, a szervezésben részt vesz Miskolc város önkormányzata is. A „Hangoljon a biztonságra” egy fesztivál a közlekedésről, a közbiztonságról, és az élet védelméről szólt.

A cél, hogy felhívják az emberek figyelmét a közlekedés veszélyeire, ismertesse az új közlekedési formákat, illetve ezek jogszerű használatát. Segítséget nyújtson a bűnmegelőzési gyakorlatok elsajátításában, illetve az online és virtuális tér veszélyeire is felhívja a figyelmet. De a rendőrség társadalmi jelenlétének fokozását is szolgálja és ezt egy újszerű, élmény alapú eszköztárral teszi.  

Jenei Károly ezredes a rendőrség képviseletében elmondta, a rendezvény megrendezése mellett azért döntöttek tavaly, mert sajnálatos módon olyan eseményekkel, emberekkel találkoznak, akik balesetben, vagy bűncselekményekben érintettek, és ezekre az esetekre a felhívás, figyelemráirányítás a rendőrség egyik feladata. A rendezvény valóban fesztivál jelleggel csalogatta a családokat, olyan rendezvénysorozatot szerettek volna rendezni, amely más formában jeleníti meg a tájékoztatást, felhívást az emberek biztonsága kapcsán.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában