Rekord

2022.09.24. 12:39

Gyerekek a magasban Miskolcon (fotókkal frissítve)

A gyerekvállalás, a családalapítás fontosságára hívták fel a figyelmet a szervezők.

HE

Fotó: Ádám János

Szombaton ötödször rendezett országos gyerekemelést a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, kiállva a gyerekvállalás, a családalapítás fontossága mellett. Immár 35 település csatlakozott a kezdeményezéshez, közöttük Miskolc, így valószínűleg az idén is gyerekemelési rekordot döntött a mozgalom. A csatlakozó települések között székelyföldi, felvidéki és vajdasági települések is vannak. A már hagyományosnak számító eseményt családi napok keretében szervezték, a szülők a gyermekeiket délelőtt pontban 11 órakor emelték a magasba.

Miskolcon immár negyedik alkalommal rendezték meg a Gyereket a magasba! programot, a helyszín a Jókai városrész volt.  Az eseményen a fellépőkkel párhuzamosan számos kísérőprogrammal várták a szervezők a résztvevőket. Az országos rendezvény fővédnöke már évek óta Böjte Csaba ferences szerzetes,  az idei miskolci esemény „tündérkeresztanyaságát” Jancsó Dóra színművész vállalta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában