Útfelújítás

2022.08.08. 18:30

Korszerűbb úton juthatunk el Ózdról Szilvásváradra

A legrosszabb állapotban lévő szakaszokon nemcsak a burkolatot, hanem a teljes pályaszerkezetet kicserélik.

ÉM

Magyar Közút Nonprofit Zrt./Illusztráció

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból finanszírozza az Ózdot Szilvásváraddal összekötő 2508-as jelű út mintegy 1,3 kilométere s szakaszának (a 10+230 és a 11+529 kilométerszelvények közötti rész) felújítását. Az út üzemeltetője átadta a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a munkaterületet. A tervek alapján mintegy két hónapa alatt fejeződik be az útszakasz rekonstrukciója.

A felújítás részeként a pályázatnyertes cég gondoskodik a meglévő burkolat profilmarásáról, lokális mélymarásokról, valamint a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről. Ezt követően kiegyenlítő réteg, majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Kicserélik a KRESZ-táblákat és új, tartós burkolati jeleket festenek fel, valamint megújul két érintett buszmegálló 15-15 méter hosszúságú peronokkal, 2,5 méter széles buszöblökkel.

A kényelmesebb elérés a cél

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában