Sok a panasz az MVK-ra

2022.08.28. 15:31

A rendes menetrend visszaállítását követeli a Fidesz-KDNP Miskolcon

Az augusztus 29-i rendkívüli városi közgyűlésen dönthet a miskolci önkormányzat a közösségi közlekedést érintő Fidesz-KDNP javaslatról.

SZB

Fotó: Bujdos Tibor

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése rendkívüli ülésének összehívását indítványozta a testület Fidesz és KDNP képviselőcsoportja. A Veres Pál polgármesterhez eljuttatott indítványban arra szólította fel a városvezetőt, hogy haladéktalanul, de legkésőbb augusztus 31-ig hívja össze a közgyűlés rendkívüli tanácskozását, és a testület hozzon határozatot a következő napirendi pontban: A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. 2019. október 3-án hatályban lévő menetrendjének visszaállítása. 

Veres Pál augusztus 29-re hívta össze a közgyűlés rendkívüli ülését, amelynek 3. napirendi pontja lesz a Fidesz-KDNP indítványa.

Takarítatlan, koszos járművek

A miskolci közgyűlés fideszes és KDNP-s képviselői a javaslat indoklásaként leírták, hogy a 2019. évi önkormányzati választások után számtalan panasz érkezett a lakosság részéről a miskolci közösségi közlekedésre, annak színvonaltalanságára. Mint fogalmaznak: „A baloldali városvezetés több alkalommal is drasztikusan csökkentette a járatok számát, miközben olyan tömegközlekedési vonalakat szüntetett meg, amelyek évtizedeken keresztül szolgálták Miskolc lakosságát. Mindezek következményeként számos városrész ellátottsága kritikusan alacsony szintre süllyedt, több városrész irányába csak óránként közlekednek járatok.”  

A járatokon zsúfoltság alakult ki. Ezt a helyzetet ráadásul súlyosbította a koronavírus-járvány, amely a zsúfoltság egészségügyi kockázatát növelte. Mindeközben nagyon sok panasz volt az utasok részéről a járművek tisztaságára vonatkozóan, ahogy az indoklásban fogalmaztak: „jellemzővé váltak a takarítatlan, elkoszolódott járművek.”

Tarthatatlan állapotok 

Mint írják, bebizonyosodott, hogy a jelenlegi menetrend mellett a szolgáltatás színvonala még az oktatási szünet alatt sem elégséges, a szeptember 1-jével kezdődő időszak kezdetével pedig tarthatatlan állapotokat idéz elő. 

„Az iskolakezdésen túl a koronavírus-járvány jelenléte is indokolttá teszi a közösségi közlekedési eszközökön tapasztalható zsúfoltság jelentős csökkentését, amely kizárólag a járatszám olyan sűrítésével érhető el, amely járatsűrűség a 2019. októberi választások előtt szolgálta a miskolciakat” – fogalmaznak.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában