Hulladékgazdálkodási élménynap

2022.06.14. 16:00

A környezettudatos nyárra készítettek fel

DA

MaKukáció címmel tartott hulladékgazdálkodási élménynapot iskolás gyerekeknek hétfőn a Mirehu Nonprofit Kft. a telephelyén. Az eseményen interaktív programok várták az általános iskolák 3–7. osztályos diákjait. Miskolc és környékéről kilenc iskolából, tíz osztállyal vettek részt 220-an a vetélkedőn. Bemutatkozott az Ökojátékok csapata tizenhat állomásos versenyével. A tanulók kipróbálhatták a Pucolj ki! szabadulószobát, a Műanyag Műhely (Mümü) hajójában újrahasznosíthattak, az NHKV Zrt. és BMH Nonprofit Kft. standjánál is játékok várták őket. Készenlétben álltak a Mirehu elektromos kukásautói, készültek szerencsekerékkel, és a Super Size Select Smile keretében a versenyzők kézzel válogathattak szemetet nagy méretű kukákban. Miku, az óriás mókus, a Mirehu kabalája és Lehoczki Éva műsorvezető gondoskodott a fergeteges hangulatról. 

„Tavaly novemberben ünnepeltük a miskolci szemétszállítás 145. évfordulóját, amikor sokan fagyoskodtunk – emlékezett vissza Ladányi Roland, a Mirehu Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Emiatt döntöttünk úgy, hogy érdemesebb nyári programot tartani a vakáció előtt. A MaKukáción igyekszünk intenzív és interaktív formában ismeretet átadni a nyári szünetre fenntarthatóságból és hulladékkezelésből.” 

Sokkal több megragad 

„Pedagógusként korábban magam is megtapasztaltam, hogy hiába tanítunk a könyvből a környezettudatosságról, a gyerekek elfelejtik – mondta megnyitóbeszédében Veres Pál, Miskolc polgármestere. – Viszont ha a tudást játékos formában, kézzelfoghatóan és kísérletezés közben adjuk át, akkor sokkal több megragad belőle. Ezt nyáron már a családtagoknak is el lehet mondani vagy megmutatni.”

(A borítóképen: Interaktív programok várták a diákokat | Fotó: Ádám János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában