Új terület

2022.04.27. 18:24

Mégis lesz új repülőtér Miskolcon: Sajópetri mellett

Bár április 30-án költöznie kell a miskolci repülőtérnek, de szerda délután kiderült, nem veszett minden: Sajópetri mellett alakíthatnak ki új területet számukra.

– Szerda délután megbeszélésre hívtak bennünket a polgármesteri hivatalba – mesélte a történteket Ötvös Béla, a Borsod Megyei Repülő Klub titkára. Veres Pál polgármester fogadott bennünket. Elmondta, megoldódhat a repülőtér ügye, mert megkötötték az előszerződést egy Sajópetri közigazgatási területéhez tartozó ingatlanra, amelyet repülőtér építésére szeretnének használni. Sikerült azt is elérni, hogy kiemelt ipari területté nyilvánítsák ezt a területet, az ezzel kapcsolatos szerződést április 4-én írták alá – folytatta Ötvös Béla. Most, április 30-án tehát költözniük kell, de lehet, egy év múlva jöhetnek vissza.  

A repülőtér 18 évvel ezelőttig állami tulajdonban volt, akkor adta át a területet az önkormányzatnak, amely 15 évre kötött szerződést a repülőklubbal. Amikor az lejárt, nem kívánta meghosszabbítani már az előző városvezetés sem. A végső döntés nemrégiben született meg: a miskolci közgyűlés tavaly októberben befektetési területté nyilvánította a repülőtér hektárjait. A repülőklub tagjai régóta tudták, hogy költözniük kell, de bíztak benne, lesz hová menniük. Szerdáig csak annyi reménysugár volt, hogy szerepel a kormány fejlesztési stratégiájában: a megyei jogú városokban támogatják a repülőterek építését, „a Miskolc környéki repülőtérprojekt előkészítése jelenleg is zajlik”. Most újabb előrelépés történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában