Megyei közgyűlés

2022.04.28. 11:16

Díjazták a kiemelkedő védelmi munkát a megyei közgyűlésen

A megye közbiztonságának alakulása, a közbiztonság érdekében tett intézkedések, a határrend és határvédelem, valamint a katasztrófavédelem előző évi tevékenysége is napirendre került a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlésen.

Méhes László

Fotó: Ádám János

A képviselők beszámolót hallhattak mások mellett a térségben működő civil szervezetek helyzetéről, a 2021 decemberében zárult foglalkoztatási paktum projekt eredményeiről, a program szerepéről a megye népességének megtartásában és életminőségének javításában.

A testületi ülésen adták át megye elismeréseit a közrend, a közbiztonság, valamint a tűzvédelem területén végzett kiemelkedő munkáért.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közbiztonságáért Díj elismerést Falucskai Tamás rendőr törzszászlós, Hornyák Attila rendőr alezredes és Jakab Sándor rendőr alezredes érdemelte ki.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Tűzbiztonságáért Díjat idén Nagy József nyugállományú tűzoltó századosnak, Pimper Lászlónak, a FER tiszaújvárosi tűzoltóság parancsnokának és Zilahy Imre tűzoltó alezredesnek ítélték oda.

Az elismeréseket Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke, Szerencsi Árpád rendőr alezredes, a megyei kapitányság megbízott rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese és Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában