Szerencsi Idősek Otthona

2022.04.21. 16:00

Csaknem 120 millió forintos felújítás a szerencsi idősek otthonában

Még csak az egyik szint készült el, a tervek sze­rint azonban az egész in­tézményt modernizálják.

Balogh Csilla

A közelmúltban fejeződött be a Tiszáninneni Református Egyházkerület (Tirek) fenntartásában működő 220 férőhelyes Szerencsi Idősek Otthona A épületének legfelső emeleti felújítása.

A csaknem 120 millió forintos modernizációt a fenntartó saját forrásból finanszírozta. Burkolatot cseréltek a szobákban és a folyosón, kicserélték a villanyvezetékeket is, új radiátorokat szereltek fel, új szekrényeket építettek be, ott ahol lehetett, új vizesblokkokat alakítottak ki, valamint rendbe hozták a meglévőket, és megjavították az egyik liftet.

Jól érezzék magukat

– Egyházkerületünk fontosnak tartja ezeket a fejlesztéseket, hiszen azt szeretné, hogy a dolgozók, a lakók jól érezzék magukat, és családtagjaik is elégedettek legyenek a szolgáltatásukkal. Ezt szolgálja a gyors és megbízható internetkapcsolat kialakítása is, amely a koronavírus-járvány miatt rendkívüli módon felértékelődött, hiszen elengedhetetlen a hozzátartozók és a bentlakók közötti kapcsolattartáshoz – mondta az Észak-Magyarországnak Jónyer Lajosné, a Tirek Diakóniai Központjának vezetője.

Hozzátette: – Jogszabályi kötelezettségünk is meghatározza a szobák méretét, a vizesblokkok számát, valamint azt, hogy hányan lakhatnak egy helyiségben. A Tirek 2020. szeptember 1-jén vette át az intézmény fenntartását. Már akkor tudtuk, hogy egy olyan létesítményt kapunk, aminek nincs végleges működési engedélye, hiszen ekkor még voltak olyan szobák, ahol 6-8 ember élt együtt a maximum 4 fős helyiségekben. A felújításokkal azoknak a jogszabályoknak szeretnénk megfelelni, amikkel végleges működési engedélyt kapunk.

A vezetőség a jövőben minden épületrészben, szakaszosan, ehhez hasonló színvonalon és minőségben szeretné felújítani az intézményt.

(A borítóképen: Egy emelet már elkészült. Fotó: Tirek SZIO)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában