Miskolc

2022.03.23. 15:28

Városgazda-munkaruhában tépte a Fidesz plakátját egy férfi (videóval)

Újabb plakátrongálás történt Miskolcon.

Ujlaki Attila

Fotó:

A szerkesztőségünk birtokába került videón az látszik, hogy egy férfi, a Városgazda munkaruhájában letépi Dr. Kiss János, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjének plakátjait a Katowice utcában. (A címet a videóhoz küldött levélből tudjuk - a szerk.) Amikor a felvételt készítő személy számon kéri, akkor a rongáló azt válaszolja: „A politikai hirdetést szedem le, mert már nincs kampány”. A videós erre közli vele, hogy április 3-án lesz a választás, ám ezzel nem foglalkozva a férfi visszafordul az oszlophoz, és tovább kapargatja a plakátot.

A videóból az is kiderül, hogy a kuka ekkor már több leszakított plakátot is tartalmazott. Kérdéseinkkel rövidesen megkeressük a Fideszt és a Városházát, amint válaszolnak, közöljük.

---

Cikkünk megjelenése után a miskolci Fidesz-KDNP frakciószövetség "Leleplező videó: A baloldali városvezetés egyik cége lehet a felelős az agresszív plakátrongálásokért Miskolcon" címmel az alábbi közleményt adta ki: "Frakciónk elítéli és felháborítónak tartja, hogy a miskolciak pénzéből, tehát közpénzen, nyíltan beavatkozhat a baloldal a választási kampányba. Ez a legújabb kori miskolci politikatörténet példátlan cselekménye. Ez a videófelvétel felveti annak kérdését, hogy az előző plakátrongálásokhoz is köze lehet a baloldalnak. Ennek alapján úgy látjuk, hogy a baloldal a rombolásban és a bizonytalanságban lehet érdekelt. Az ügyben feljelentést tettünk". Közleményükben emlékeztetnek rá, hogy az elmúlt napokban csaknem 200 választási plakátot tettek tönkre ismeretlenek a borsodi megyeszékhelyen. Egy hónapon belül ez már a harmadik hasonló eset volt. "A baloldal felszólításunk ellenére nem határolódott el a cselekménytől" - hangsúlyozzák a közleményükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában