Infrastrukturális fejlesztés

2022.03.21. 13:15

Sok éves álom válik valóra

Hétfő délelőtt ünnepélyes keretek között elhelyezték az alapkövét a Miskolci Szakképzési Centrum Miskolci SZC Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium komplex infrastrukturális fejlesztésének.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Kozma István

Magyarország Kormánya a szakképzési rendszer megújítása érdekében hozta létre a „21. századi szakképző iskola” fejlesztési programot, amely elsőként Miskolcon indult el. A „Szemere” az ország három legnagyobb oktatási intézményének egyike.

A projekt eredményeképp megtörténik az iskola külső, belső felújítása és komplex energetikai fejlesztése, a hőszigetelés és a nyílászárók cseréje is. A sokszínű profilú iskola legfontosabb képzési területe a specializált gép- és járműgyártás, ahol már olyan szakembereket kell oktatni, akik képesek a hibrid és elektromos meghajtású autók javítására is. A korszerű laborok kialakítása mellett megvalósul egy sok éves álom: megépül egy több száz fő befogadására képes közösségi tér.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában