Bozsik-program

2022.03.23. 13:00

Ovisok rúgták a bőrt

Nem kevesebb, mint 44 óvoda 1700 óvodása vesz részt a Bozsik Programban a miskolci óvodák körzetében.

Forrás: Ádám János

Bozsik Fesztivált rendeztek kedden a miskolci óvodásoknak. Csurja Istvánné Főszervezőtől, a Nyitott Ajtó Baptista Óvoda vezetőjétől megtudtuk, az idei tanévben 44 óvoda 1700 gyermeke vesz részt a Bozsik Programban a miskolci óvodák körzetében.

 

– Egy évadban négy fesztivált rendezünk, melyeknek a helyszínei ősszel és tavasszal a DVTK és a Népkert Volán SE pályái. Kiváló hangulatban zajlanak a „műhelyekben” a különféle ügyességi játékok. A gyerekeknek lehetőségük van kis pályán focizni, akadályokat kerülgetve cselezni, büntetőt rúgni, versenyezni egymással. Egy-egy csapatban 4-4 kisgyerek játszik, akik nem mindig azonos óvodából kerülnek ki, így bővülnek társas kapcsolataik, hiszen megismerkedhetnek más óvodába járó gyerekekkel is  – mondta a főszervező.

Hozzátette: a Bozsik Intézményi Program az MLSZ keretein belül működik. A tehetségígéretek felfedezésén túl a grassroots (alulról építkező) fesztiválok célja minden résztvevő kisgyermek számára az örömteli mozgásélmény nyújtása, hiszen a grassroots program hitvallása: „Grassroots labdarúgás: mindenkinek, mindenki által, mindenhol.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában