Ezt írtuk anno 2002-ben

2022.02.02. 07:30

Helyet kerestek Miskolcon egy új kaszinó számára

Elsősorban belvárosi, exkluzív épületben érdemes ilyet nyitni – árulta el a tanácsadó.

ÉM

Fotó: Shutterstock

Az év első felében várható a döntés, hogy nyit-e kaszinót Miskolcon a Szerencsejáték Rt. A cég már megkezdte a tájékozódást, és nem kevés szempontot mérlegel majd, hogy megéri-e neki a nyitás – derült ki az Észak-Magyarország 2002. január 30-i számából. A cikk születésének idején Győrött már túl voltak a kaszinónyitáson, és hasonlóra készültek Kecskeméten. 

 

A kelet-magyarországi régióban Miskolc számított a jelölt városnak. Mellette szólt a határ közelsége, a város két turisztikai szempontból vonzó része: Lillafüred, valamint Tapolca. Vizsgálták a lakosság összetételét, a piacképességet, a munkanélküliség arányát, a város vonzerejét, azt, hogy milyen fejlesztések várhatók és még számos szempontot – nyilatkozta a cég szakértője. 

 

Arról nem szólhatott, hogy konkrétan mely épületek kerültek szóba, de annyit elmondott, hogy minden városban központi helyen létesítenek kaszinót, exkluzív épületben. „Az még nem biztos, hogy lesz-e kaszinó Miskolcon, de ha igen, akkor ott helyiek dolgoznak majd, hozzávetőleg 50-80 alkalmazott” – idézte a megyei napilap.

 

(A borítóképen: Különböző helyszínekről tájékozódott a Szerencsejáték Rt. Nem mellékes körülmény a mérlegeléskor a környékbeliek fizetőképessége)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában