Online nyílt nap

2022.02.11. 15:30

Bemutatták a képzéseiket

Online nyílt napon mutatkozott be a Miskolci Egyetem leendő hallgatóinak.

ÉM

Ördög Nóra műsorvezető közreműködésével mutatkozott be online nyílt napon a Miskolci Egyetem és az egyetemet működtető Universitas Miskolcinensis Alapítvány. A kiváló és sokoldalú képzéseit, a pezsgő diákéletet, az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékére felvett selmeci hagyományokat ajánlotta a középiskolások és szüleik figyelmébe az intézmény. Az ország több pontjáról és a határon túlról is nézték a többórás eseményt. 

 

A világ legjobb dolga a Miskolci Egyetem hallgatójának lenni! – fogalmazott Horváth Zita, az intézmény vezetője, aki maga is az egyetem hallgatója, később oktatója volt, és az első női rektor az intézmény életében. Kiemelte, hogy „berobbantak” a fejlesztések az egyetemen, amelynek látványos példája az egyik folyamatban lévő építkezés. Kettős funkcióban, egyrészt egy digitalizációs tudásközpont, másrészt egy adatelemző módszertani központ épül, amely az egyetemi könyvtár és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Levéltár közös fejlesztése. Az épületegyüttes a kutatások mellett kiállításoknak és konferenciáknak is otthont ad majd.

 

Száz hektáron szinte minden 

 

Ördög Nóra kérdésére, hogy miért érdemes a Miskolci Egyetemre jelentkezni, az egyetem vezetője elmondta: magas színvonalú képzések folynak több mint 200 szakon, melyek egy részét a külföldi hallgatók számára angol nyelven hirdetik. Horváth Zita hangsúlyozta: nagyon jól felkészült oktatók és kutatók dolgoznak az egyetemen, de nemcsak átadják a tudást, hanem törődnek is a hallgatókkal, igyekeznek a tehetségüket előhívni egy családias környezetben. Nagyon gyakorlatorientáltak a képzések, gazdag az intézmény kapcsolati hálója cégekkel és az egyéb társadalmi, gazdasági szereplőkkel, valamint az sem lebecsülendő, hogy közel száz hektáron minden megtalálható, ami a mindennapi diákélethez szükséges, többek között a kollégiumok, a könyvtár, étkezési és sportolási lehetőségek – sorolta a rektor. 

Az egyetemet működtető alapítvány kuratóriuma az oktatókkal, hallgatókkal közösen hozhat döntéseket, amely megerősítette az intézmény önállóságát, folytatta Veres Pál, Miskolc polgármestere, aki az Universitas Miskolcinensis Alapítvány kuratóriumának tagja. Elmondta: az intézmény önállósága a modellváltásának köszönhetően megerősödött, a közös munka egészen új távlatokat nyitott az egyetem fejlődésében. Napjainkban a gazdaság szereplői benyújthatják az igényüket egy felsőoktatási intézmény felé arra vonatkozóan, hogy milyen képzésekre van szükségük. Korábban ezekre a kihívásokra hosszú ideig tartott reagálnia az egyetemnek, most viszont akár hónapok alatt is tud változtatni vagy finomítani a képzési struktúrán. A mai világban nagyon fontos a rugalmasság, emelte ki az Universitas Miskolcinensis Alapítvány képviseletében Veres Pál. Hozzátette azt is: az intézményfenntartó alapítvány által létrehozott ösztöndíjprogramban tehetséges, de szociálisan rászoruló hallgatókat támogatnak. Több mint száz hallgató pályázott, az idei tanévben először 64 hallgató kap havonta ötven-ötvenezer forintot tíz hónapon keresztül. Az esemény az egyetem Facebook-oldalán keresztül visszanézhető.

 

(A borítóképen: Ördög Nóra, prof. dr. Horváth Zita és Veres Pál tájékoztatott)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában