feladatok

2021.12.02. 19:30

Fontos feladatok az év végére

A viharkárok felszámolása után parkolót épít, és az ünnepi díszkivilágítást készíti elő a Putnoki Városgondnokság.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Előre nem tervezett feladatokat is el kellett végeznie a Putnoki Városgondnokság munkatársainak. Emlékezhetünk rá, hogy augusztus elején hatalmas erejű vihar söpört végig a gömöri városon, amely jelentős károkat okozva, maradandó nyomokat hagyott maga után. Az elmúlt hónapokban azonban megtörtént a helyreállítás, amely a fizikai munka mellett anyagi szempontból is jelentős összeget emésztett fel.

Közbeszólt a pusztítás

– Az előre eltervezett feladatainkat jelentősen befolyásolta, felülírta a viharkárok elhárítása – erősítette meg Jeddi József, a Putnoki Városgondnokság igazgatója. – Az elmúlt két és fél hónapban a kapacitásunk nagy részét az kötötte le, hogy a közterületeken és a közintézményeinknél a problémákat megoldjuk. Ezek közül ki kell emelnem a Fő tér és a temető rendbetételét, amely minden szempontból komoly erőfeszítést igényelt. Az itt keletkezett fahulladékokat elszállítottunk, felvágtuk és daraboltuk, az emberek megdolgoztak vele, hogy az eredeti állapotot vissza tudjuk állítani.

A váratlanul jött feladatok mellett a Putnoki Városgondnokságnál arra is igyekeztek figyelmet fordítani, hogy az évszaknak megfelelő munkákkal ne maradjanak el. Megkezdődött egy parkoló építése, amely kettős célt szolgál a Temető úton.

– Az önkormányzat ezen a helyen megvásárolt egy romos ingatlant, amelynek az elbontása, eltakarítása megtörtént, ezután pedig megkezdtük a parkoló kialakítását – fogalmazott Jeddi József. – A területen lesz egy parkosított rész, ahová fákat ültetünk és utcai bútorokat is ki fogunk helyezni. Az előkészítő fázis után jön majd a salakozás, jövőre pedig az időjárás függvényében a burkolatot is rá tudjuk majd helyezni. Fontosnak tartjuk, hogy a temető környékén csökkenteni tudjuk majd a zsúfoltságot, de arra is gondoltunk, hogy a Járási Hivatalba érkező ügyfelek is használhatják majd. Ez a parkoló tehát kettős célt szolgál majd a jövő esztendőtől.

Ezzel párhuzamosan Putnokon megtörtént a közterületi virágok beszedése, téliesítése, valamint a fogadóhelyek átalakítása. A gömöri város ugyanis december elejétől már ünnepi díszbe öltözik, ezért fontos a karácsonyi díszkivilágítás előkészítése.

– A díszkivilágítás minden évben ünnepi hangulatot kölcsönöz Putnoknak, amit a helyi lakosság mellett azok is láthatnak, akik csak átutaznak a településen – árulta el Jeddi József. – Ebben az évben új elemekkel is gazdagodik a rendszer, reméljük, hogy elnyeri majd az emberek tetszését. Igyekeztünk kedvező beszerzések útján megújítani a várakozás és az ünnep idején használt hálózatot, amin természetesen mindig lehetne változtatni, bővíteni. A tél közeledtével az egyik legfontosabb feladatunk a városi utak csúszásmentesítése, amelyre teljes mértékben fel vagyunk készülve. A megfelelő szóróanyag rendelkezésre áll, és az ilyenkor szükséges ügyeleti rendet is kialakítottuk. Ugyanakkor szeretném a lakosság figyelmét felhívni, hogy a magánterületek és az üzletek előtti rész szórása, jégmentesítése minden esetben a tulajdonos feladata. Ehhez szeretném kérni a lakosság együttműködését, hiszen a közterületeken és az önkormányzat által fenntartott intézményeknél biztos, hogy sok dolgunk lesz.

(A borítóképen: Kettős célt szolgál majd Putnokon az új parkoló)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában