Karácsony

2021.12.23. 15:00

Bármi mehet a dekorba, ami stílusunkat kifejezi

Talán nem is gondolnánk, de a karácsonyi díszek esetében is beszélhetünk trendekről.

ÉM

Forrás: Shutterstock

Az idei évet a havas, a rózsaarany, az ezüst, a retró és a modern stílusjegyek fogják uralni a Deconline blog összesítése szerint. 2021-ben többek között hódítanak a karácsonyi falut ábrázoló makettek, amikhez a gyártók kreatív kellékeket biztosítanak, mint például kandeláberek, figurák, világító házikók, vasutak tömkelege. Nagy sláger a manó is, melyből választhatunk állót vagy épp lógó lábút. A vicces kinézetű bábukkal nem lőhetünk mellé, garantáltan mosolyt csalnak az arcokra. Ha kedveljük az amerikai életérzést, belecsempészhetjük a nyugati stílust az otthoni dekorációba is. Leginkább az Északi-sarkot jelző táblákkal, pirosra festett postaládával, egy olasz háromkerekűre szerelt karácsonyfával vagy akár a kültéri giccses világítással. Hó híján közkedvelt a műhóval megbolondított műfenyő vagy az ezüst fenyőgirland. Használhatunk élethű vagy közel életnagyságú állatokat, például szavasokat vagy jegesmedvét a dekorációhoz, monumentális diótörős kiegészítőket is bevethetünk. Ezek készülhetnek fából, műanyagból, a zenélős verzió egy ledes világítással feldobva még feltűnőbbé teheti otthonunkat az ünnepi időszakban.

 

Ami a divatos színeket illeti, mindent visz a fehér az ezüsttel, a mályvával, a pú­derrel, rózsaszínnel, rózsa­arannyal megfűszerezve. Ami a fára kerülő gömböket illeti, a gyártók szívesen válogatnak össze egyforma színű, de különböző stílusú darabokat, hogy ezzel szuper kompozíciót érhessenek el a vásárlók. A gömbök mellé bármi felkerülhet még, a lényeg, hogy kifejezze stílusunkat.

 

(A borítóképen: Kedveltek a figurás díszek is a fán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában