problémák

2021.11.03. 12:25

Újabb műszaki hiba az Avason (Frissítve!)

Megint meleg víz, illetve fűtés problémák vannak az Avas városrészen.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Csütörtök délelőttre ígérik a távhő helyreállását

18:22 A geotermikus hőtermelőnél fennálló üzemzavar miatt a teljes Avas városrészben a távhőszolgáltatás továbbra is csökkent kapacitással működik. Az üzemzavar elhárításán a hőtermelők és a távhőszolgáltató szakemberei folyamatosan, az éjszaka folyamán is dolgoznak. Ennek eredményeként várhatóan a távhőszolgáltatás holnap, azaz csütörtök délelőtti órákban helyreáll.


12:25 Szinte nem telik el úgy hónap, hogy ne lenne valami probléma a fűtéssel vagy a meleg vízzel az Avason lakó emberek számára – állítják az Avason lakók. A geotermikus hőtermelőnél fennálló üzemzavar miatt az Avas városrészen a távhőszolgáltatás működésében kapacitás csökkenés várható az esti óráktól az üzemzavar elhárításáig. Az üzemzavar elhárításán a hőtermelő szakemberei folyamatosan dolgoznak. – olvasható kedd estétől a miho.hu-n. Ennek okáról, a PannEnergy Nyrt. honlapján is tájékoztatást adott: a Miskolci Geotermikus Létesítményében kedden üzemzavar lépett fel hálózati áramkimaradás következtében. Az üzemzavar miatt elektromos és gépészeti berendezések is meghibásodtak, így a miskolci geotermikus hőbetáplálás a MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. távhőrendszerébe csökkentett –körülbelül 50 százalékos kapacitással– üzemel. A meghibásodások javítása és az üzemzavar elhárítása folyamatban van. A rendszer teljes helyreállításának időigényét és eredményhatását a PannErgy a későbbiekben tudja megbecsülni és arról további információt adni.

A kapacitáscsökkenésről megkérdeztük a műszaki hibabejelentőt, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy több vízfelmelegítő berendezés hibásodott meg, de ennél többet a szakember sem tudott elmondani, ahogy arról sem, hogy mikorra állhat helyre a szolgáltatás, mert várják a kárelhárítók visszajelzését.


 

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/meghibasodas-a-geotermikus-rendszerben-felgozzel-sem-megy-a-tavfutes-miskolcon-5961902/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában