támogatás

2021.10.15. 18:00

Kétcsoportos bölcsőde épült Mezőkeresztesen

A gyermeknevelési intézmények színvonalában jelentőset lépett előre a település.

Tóth Balázs

Ünnepélyesen átadták az új bölcsődét Mezőkeresztesen. A város európai uniós támogatást nyert az intézmény létrehozására, illetve a két óvoda felújítására.

Majoros János polgármester elmondta, ezek a jövőt építő beruházások, amelyek a gyerekekről szólnak. Öt éve pályáztak a fejlesztésre, 2018-ban született meg a támogatási döntés, majd közbeszerzést írtak ki, és kiegészítő támogatást kértek. Ezt megkapva 2020-ban indult a beruházás, amely mostanra készült el teljesen. A kétcsoportos bölcsőde kivitelezési munkái 76 millió forintba kerültek, e célra a régi postaépületet vásárolta meg az önkormányzat. Külsőleg felújították, szigetelték a József Attila úti és a keresztespüspöki óvodát is. Mivel előbbiben három csoport is működik, ezért tornaszobát is kellett építeni, rendezték az udvart, eszközöket is vásároltak, erre az óvodára 59,3 millió forintot költöttek, míg a püspöki ovi beruházása 47 millió forintba került. Kívánta, használják az intézményeket nemzedékeken keresztül. Megjegyezte, a bölcsőde használatbavételéhez még mindig várják a katasztrófavédelem engedélyét, ha az megérkezik, jöhetnek a gyerekek.

Maradjanak

Tállai András, a térség országgyűlési képviselője a városban mostanában történt fejlesztéseket sorolta föl, a sportcsarnokot, a művelődési ház bővítését, a templomok felújítását, a műfüves pályát, az útfelújításokat. Megemlítette, a belterületi utaknál is lehet előrelépés, de hamarosan a csincsei úton lesz felújítás, ami azért fontos, mert onnan is hoznak gyerekeket Keresztesre. Szerinte az óvoda és a bölcsőde fejlesztése azt üzeni a helyieknek, érdemes itt élni, az önkormányzat figyel arra, hogyan növekednek a gyerekek. Maradjanak itt, alapítsanak családot, megpróbálják őket kiszolgálni, ez a kormány célja is.

Hozzátette, a körzetben már tíz bölcsődéről született döntés, és még tíz helyen szeretnének kialakítani ilyen intézményt.

(A borítóképen: Gyermekek fellépése emelte az átadó ünnepélyességét)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában