gyermekemelési rekord­kísérlet

2021.09.27. 19:00

Gyermekek a magasban

Sikeres volt az idei gyermekemelési rekord­kísérlet Miskolcon, a Jókai városrészben.

Detzky Anna

Fotó: Bujdos Tibor

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom gyermekemelést rendezett határon innen és túl, Miskolcon is, szeptember 25-én, szombaton, amelyhez társ­szervezőként a helyi Háromkő Egyesület is csatlakozott. A borsodi megyeszékhelyen, a Jókai városrészen, a régi malom előtti téren 200-250 résztvevővel valósult meg az esemény.

Családbarát társadalomért

A Guinness-rekord-kísérletet A gyerek örök érték: emeld magasba negyedszer is! mottóval hirdették meg, kiállva a gyermekvállalás, a családalapítás fontossága mellett. A szülők egyidejűleg emelték fel gyermekeiket szerte a Kárpát-medencében.

„A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalmat 2009-ben Kopp Mária professzor alapította. A civil szervezet célja, hogy megszülessenek a kívánt gyermekek” – ismertette Czikora Ágnes, a rendezvény konferansziéja. „A mozgalom neve a mesék hőseire utal, miszerint a harmadik királyfi vagy királylány menti meg a király országát. Önkénteseik és szélesebb kört magában foglaló közösségük azon dolgozik, hogy a társadalom legyen minél inkább családbarát, a gyermekvállalás előtt tornyosuló akadályok elháruljanak, a munka és a magán­élet egyensúlyba kerüljön.”

– Minden évben többen és többen csatlakoznak a mozgalomhoz az országból és határon túlról is. Picit izgultunk az idei rendezvény miatt, mivel a tavaszi karantén miatt őszi időpontra kellett eltolnunk az eseményt – osztotta meg Hiripi Edina szervező, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom miskolci csoportjának koordinátora. – Az időjárás is kegyes hozzánk, mert napsütéses reggelre ébredtünk. Szerintem miskolci viszonylatban zseniális, hogy kétszáz-kétszázötven ember itt van, és jól érzi magát. A mi családunk is részt vesz a rekordkísérletben, idén a férjem egyszerre emelte föl az egyéves és a kilencéves gyerkőcünket. Aztán kicsit később magam is megemeltem őket.

Színes programjaikkal minden korosztályú gyermekre és családra gondoltak.

– A mai délelőttön Mesterségek utcájával készültünk, ahol különböző foglalkozásokat lehet kipróbálni. A Maminbaba Miskolc csapatának volt érdekes előadása, aztán egy bűvészprodukció. Ezzel párhuzamosan mondókázásban, csillámtetoválásban vehettek részt a kicsik, valamint érzékenyítő játszóházat és ugrálóvárat állítottunk fel nekik. Megkóstolhatták a finom vattacukrot, találkozhattak a lufihajtogató bohóccal és Loopyval, a miskolci farkassal – fűzte hozzá a szervező.

(A borítóképen: Az egész Kárpát-medencében egyszerre valósult meg az akció)

https://boon.hu/video/gyermekemeles-rekordkiserlet-miskolcon-a-jokai-lakotelepen/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában