beruházás

2021.07.23. 09:30

Multifunkciós csarnok épülhet Edelényben

A beruházás előkészítéséhez és terveztetéséhez 176 milliós támogatást kap a város.

Várhatóan több mint hárommilliárd forintból épülhet meg majd egy multifunkcionális művelődési és sportközpont Edelényben. Az épület tervezési és előkészítési munkálataihoz több mint 176 millió forintot biztosít a magyar kormány.

Nincs sportcsarnokuk

A Magyar Közlönyben július 15-én jelent meg kormányhatározat egyes vidéki sportfejlesztések támogatásáról. Ebben szerepel, hogy a kormány egyetért a részére bemutatott koncepció alapján Edelényben az új városi sport- és kulturális központ megvalósításának előkészítésével. A beruházás előkészítője és megvalósítója Edelény önkormányzata lett. A kormányhatározat azt is előírja, hogy a cél érdekében 176 millió 530 ezer forintot kapjon az önkormányzat.

Edelény jövőjével kapcsolatban sokat egyeztetett a polgármesterrel Demeter Zoltán országgyűlési képviselő. Ezek közben fogalmazódott meg a kérés, hogy járjon közben a miniszterelnöknél annak érdekében, hogy a jelenlegi művelődési központ helyén egy új multifunkcionális épület valósulhasson meg. A képviselő a Borsodi Regionális Televízióban arról beszélt, hogy ez a beruházás az edelényiek és a környéken élők érdekeit szolgálja majd, és megmutatja azt, hogy építik Edelény városát és a jövőt.

Nagy örömnek nevezte az Észak-Magyarországnak Molnár Oszkár, Edelény polgármestere, hogy egyéni kormánydöntés alapján megkaphatták a támogatást a terveztetéshez és az előkészítéshez.

– A jelenlegi művelődési központ a hetvenesek években épült, és igazi „energiafaló”, amellett, hogy már statikailag is nagyon rossz állapotban van. Ezért döntöttünk a teljes elbontás mellett, hogy a helyére egy új művelődési és sportközpont épülhessen, ugyanis a városnak nincs sportcsarnoka. A kormány és képviselő úr támogatásának köszönhetően pedig így egy multifunkcionális létesítmény valósulhat meg, amely felerészben otthont ad a közművelődési lehetőségeknek, illetve a sportolásnak is – mondta el a polgármester. Méghozzá egy olyan sportcsarnokon keresztül, amelynek az egyik oldalán egy ötszáz férőhelyes lelátó épülhet meg, illetve egy ötszáz fős színházterem mellett kapnának helyet a kisebb termek az épületben.

(A borítóképen: A jelenlegi művelődési központot teljesen elbontják majd)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában