pályázat

2021.07.07. 11:30

Kiírták a közbeszerzést a miskolci légimentőbázisra

Kiírták a közbeszerzést a miskolci repülőtéren működő légimentőbázis fejlesztésére.

Hajdu Mariann

20191119 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak Magyarország A légimentők lecserélték a HA-ECG lajstromjelű mentőhelikoptert, egy HA-HBG lajstromjelű korszerűbb gépre.

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

A kiírás szerint – amely a Közbeszerzési Értesítő július 5-i számában jelent meg, és július 26-ig várják a pályázatokat – a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság keres kivitelezőt a légimentőbázis kivitelezési munkáihoz.

A légimentőbázison egy mentőhelikopter befogadására alkalmas, 293 négyzetméter bruttó alapterületű hangárt és garázst alakítanának ki. (A leszállópálya kialakítását nem látjuk a kiírásban.) A kivitelező feladata lenne egy 160 négyzetméteres blokk kialakítása is a személyzet számára, valamint egy fedett-nyitott parkoló és egy zárt tároló építése. Mindemellett a területen egy tízezer literes, kerozin tárolására alkalmas, földbe süllyesztett üzemanyag-tárolót is kell többek között telepíteni, valamint napelemes rendszer telepítése is a kivitelező feladata lenne.

A repülőtér része volt

A légimentőbázis fejlesztésének tervéről tavaly novemberben írtunk, az országos lefedettség biztosításához van rá szükség. Az egyhektáros területet a repülőtérből választották le, ami korábban önkormányzati tulajdon volt, de adásvételi szerződés útján a magyar állam tulajdonába került, valamint a Készenléti Rendőrség vagyonkezelésébe.

Akkor arról is írtunk, hogy a repülőtér megmaradt részén (23,5 hektáron) annak tulajdonosa, a Miskolc Holding Zrt. szándéka szerint továbbra is biztosítani tudja a repülési célú használatot.

Akkor azt is firtattuk, hogy hosszú távon marad-e a területen a repülőtér, vagy máshová költözik, és a helyére ipari park épül. A válasz a tervezett repülőtér-fejlesztéstől függ, amelynek részletei még nem ismertek.

(A borítóképen: Mentőhelikopter Miskolcon)

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/fejlesztik-a-miskolci-legimentobazist-4730884/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában