Tarcal, Hernádnémeti

2021.06.25. 19:00

Új járművek segítik a polgárőröket

Az önkéntesen működő szervezetek a települések közbiztonságáért dolgoznak.

Forrás: ÉM

Fotó: (C) Orosz Peter Photographer

Tovább erősödött a megyei polgárőrök eszközparkja, miután a napokban a tarcali egyesület egy autóval, míg a hernádnémeti két robogóval gazdagodott.

Csóra György, a megyei polgárőrszövetség elnöke az átadásokon elmondta, lehetőségük van a Magyar Falu Program keretében is pályázni járművekre, amelyben nagy segítséget kapnak a helyi országgyűlési képviselőktől, így jutott a tarcali szervezet is az új járműhöz. A megyében az első ciklusban 26, a jelenlegiben 16 gépkocsit nyertek, és most nyílt meg az új program, amelyre harminc feletti egyesület adott be pályázatot. Mivel a külterületi és a baleset-megelőzési programjuk is aktív, így nagy segítséget jelentenek a járművek számukra.

Koncz Zsófia országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a polgárőrök a szabadidejüket áldozzák arra, hogy segítsék a közbiztonságot, ahogy a járványhelyzetben is rengeteg önkéntes munkát végeztek, így nagy öröm, hogy járművekkel is tudják ezt segíteni.

Lovász László, a 23 éve működő Tarcali Polgárőr Egyesület elnöke köszönetét fejezte ki az autó átvétele során, ami a mindennapi járőrözésben kap fontos szerepet.

Hernádnémetiben – a térségben egyedülálló módon – már lovas és kutyás polgárőrség is működik, de kerékpárral és autóval is járják a közterületeket. Most pedig két robogót kapott a helyi egyesület, melynek elnöke, Veres Róbert arról tájékoztatott az átadón, hogy 2014 óta működnek, jelenleg 61 fővel. Dr. Orosz Zsolt polgármester pedig hangsúlyozta, hogy sokat jelent a település közbiztonságában a polgárőrök önfeláldozó munkája.

(A borítóképen: Hernádnémetiben két robogóval bővült a polgárőrök eszközparkja)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában