megemlékezés

2021.06.04. 11:49

Trianoni megemlékezés a Megyeházán

A trianoni békediktátum százegyedik évfordulójára emlékezve ünnepi megemlékezést tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Miskolcon a Megyeháza udvarán felállított emlékműnél.

Fotó: Ádám János

A megyei közgyűlés elnöke Bánné dr. Gál Boglárka ünnepi beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy sose feledjünk hálásnak lenni azért, hogy magyarként, magyar földön élhetjük mindennapjainkat, hogy nem üldöznek minket anyanyelvünk használata miatt, hogy nem kell nap, mint nap elrejtenünk nemzeti identitásunkat. Ez ugyanis sok magyarnak nem adatott meg. Külön kiemelte, hogy ezt a napot a magyar országgyűlés 2011-ben átformálta a gyász napjából a nemzeti összetartozás napjává. Ez erőt ad ma minden magyarnak.

A megemlékezésen a megyei közgyűlés nevében koszorúkat helyezett el Bánné dr. Gál Boglárka a megyei közgyűlés elnöke, Szabó Gergely a megyei közgyűlés társadalmi megbízatású alelnöke és dr. Lupkovics Beáta jegyző, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivalal és a Fidesz-KDNP megyei frakciójának megjelent képviselői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában