Érettségi 2021

2021.06.03. 16:00

Keresettek a piacképes fiatal szakemberek

Végzős gépgyártástechnológiai technikus fiatalok számára adták át a szakképzettséget igazoló bizonyítványokat kedden a Miskolci SZC Andrássy Gyula Gépipari Technikumban.

Fotó: Ádám János

Végzős gépgyártás-technológiai technikus fiatalok számára adták át a szakképzettséget igazoló bizonyítványokat kedden a Miskolci Szakképzési Centrum Andrássy Gyula Gépipari Technikumban.

Az eseményen Tátrai István József iskolaigazgató méltatta a bizonyítványt szerzett fiatalok ötéves erőfeszítéseit és gratulált a diákoknak a sikeres vizsgáikért. Külön megköszönte a felkészítő tanárok munkáját, amiért elvezették az új technikusokat idáig. „Ti egy nagyon piacképes szakmát szereztetek, bizonyítja ezt az is, hogy a régió gazdálkodószervezetei közül a Hell, a Spinto, a Molt Petrolkémia képviselői személyesen is eljöttek, hogy tájékoztassanak titeket arról, hogy az ő szervezeteikben milyen karrierlehetőségek nyílnak meg a számotokra” – hívta fel a végzősök figyelmét az igazgató arra, hogy milyen jól választottak szakmát.

„Örülök, hogy ezt az öt évet ebben az intézményben töltöttétek, sikerrel vettétek az akadályokat és megszereztétek ezt a szakképesítést. A gépipari státusz egy egész életre szól, magam is „gépiparista” voltam, és ma is annak érzem magam” – tette hozzá.

A bizonyítványok átadásakor a járványügyi óvintézkedések miatt kézfogásra nem került sor, de Tátrai igazgató megjegyezte, hogy vegyék úgy a fiatalok, hogy egy szóbeli vállveregetésre azért sor került.

(A borítóképen: Bizonyítványra várva)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában