Turizmus és vendéglátás

2021.05.22. 11:30

Strandszezon strandok és bevételek nélkül

Miskolc baloldali vezetése felkészült az idegenforgalmi szezonra, csak a strandokat felejtette el kinyitni a város ellenzéke szerint.

Dr. Nagy Ákos és Gazdusné Pankucsi Katalin

Fotó: Bujdos Tibor

„Tehetetlen és szakmaiatlan a baloldali városvezetés”, erről dr. Nagy Ákos, a Fidesz frakció­vezetője beszélt pénteken. Szerinte a Barlangfürdőben leomló sziklafal is annak – a szakemberek szerint is súlyos hibának – a következménye, hogy leeresztették a medencék vizét, így az most előreláthatólag júliusig zárva lesz.

Az Ellipsum üzemeltetéséhez a kormány 700 millió forinttal járult hozzá, májusban mégsem nyitotta ki kapuit a fürdő, lehetetlen helyzetbe hozva a helyi vállalkozásokat, és jelentős bevételkiesést okozva a városnak is.

„Nyitás helyett zárás, pezsgő fürdőélet helyett üres medencék. Ez jellemezi leginkább ma Miskolctapolcát” – kezdte Gazdusné Pankucsi Katalin a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője az Ellipsum bejárata előtt tartott sajtótájékoztatón.

Súlyos millióktól esnek el

Kiemelte, hogy a jelenleg is zárva lévő strandok miatt a vendéglátóhelyek és a szálláshelyek üresek, közel két hónap bevételkiesést okozva ezzel a helyi vállalkozásoknak és az önkormányzatnak.

„Így nem csoda, ha haldoklik az idegenforgalom Miskolctapolcán” – tette hozzá.

„Napról napra, hétről hétre súlyos millióktól, tízmillióktól, százmillióktól esik el a város és a helyi vállalkozások a városvezetők szakmaiatlansága és a hozzá nem értése miatt.” Erről dr. Nagy Ákos, a FIDESZ városi frakcióvezetője, a térség önkormányzati képviselője beszélt. „Miskolcon az idegenforgalmi szezonra és nyárra felkészült a baloldali városvezetés, csak a strandokat felejtették el kinyitni” – húzta alá. Szerinte semmit sem tesznek azért, hogy Miskolcnak újra adóbevételei legyenek az idegenforgalomból. „Még azt sem üzemeltetik, amire célzott, 700 millió forintos támogatást kaptak Magyarország kormányától!” – utalt az Ellipsum Élményfürdőre, amely május helyett csak június 12-én nyit majd. Beszélt arról is, hogy a létesítménybe még csak most kezdtek el embereket toborozni, miközben már régóta tudható volt, hogy elkezdődik a nyitás.

Dr. Nagy Ákos kiemelte: a Barlangfürdő zárvatartása is szakmaiatlan döntések eredménye, hiszen súlyos hiba volt leereszteni a Barlangfürdő vizét – ezt mondják a szakemberek is –, ami miatt repedezni kezdtek a sziklafalak. „Ezeket most csavarokkal fogják megerősíteni, több tízmilliós nagyságrendű javításokkal” – mondta.

„Mi azt állítjuk, hogy ezekért a tehetetlenségekért, ezekért a szerencsétlenkedésekért egyszerre felelős a város vezetése, a turisztikáért felelős tanácsnok és a MIDMÁR ügyvezetése is. Arra szólítjuk fel őket, hogy késlekedés nélkül tegyenek meg mindent, hogy Miskolctapolcán valóban termelődhessen idegenforgalmi adó, és ne a kormányra mutogassanak!” – húzta alá a frakcióvezető.

(A borítóképen: Sajtótájékoztató az Ellipsum fürdő előtt. Pünkösdre nem, majd csak június 12-én nyílik)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában