bértámogatás

2021.05.07. 18:00

Járványban megőrzött fontos munkahelyek

Csaknem ezer megyénkbeli vállalkozás jelentkezett a bértámogatási programra.

20201211 Gyula Felújítási munkálatok a Várfürdőben. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Forrás: MW

Fotó: Imre György

A munkaerőpiaci programok közel 10 ezer állás átmeneti fenntartását és közel 3 ezer munkahely létrehozását segítették elő egy év alatt Borsod-Abaúj-Zemplénben. A foglalkoztatási és szociális hátrányok mérséklése érdekében indított kormányzati munkaerőpiaci programok tavaly májustól igyekeznek hozzájárulni a munkahelyek megőrzéséhez, a kutatás-fejlesztés-innovációs munkakörben alkalmazott magasan képzett szakemberek foglalkoztatásához, bérköltség-támogatással pedig új munkahelyek létrehozásához.

A Covid–19-járvány második szakaszában, 2020. október 15-től indított támogatásra, az úgynevezett vállalkozások munkaerő-támogatására 2021. március végéig 371 vállalkozás 578 főt érintő kérelmet nyújtott be Borsod-Abaúj-Zemplénben.

A tavaly novembertől idén április 30-ig igényelhető ágazati bértámogatási programra március végéig 938 megyei vállalkozás jelentkezett 6951 főt érintő kérelemmel.

Innovációs fejlesztések

Egy további, május 23-ig elérhető program révén a kutatási, fejlesztési és innovációs szektor magasan képzett munkavállalói számának megőrzéséhez, valamint létszámuk bővítéséhez érhető el bértámogatás.

Ezt a segítséget március végéig 35 borsod megyei vállalkozás összesen 409 fő foglalkoztatása érdekében vette igénybe – tette közzé a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat tájékoztatója alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei kormányhivatal.

(A borítóképen: Az építőipar munkaerőigénye nem csökkent)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában