fejlesztések

2021.05.25. 15:00

Új játszótér épül Szikszó belvárosában

Újabb sikeres fejlesztéseken vannak túl Szikszó városában.

Horváth Imre

Egy újabb játszóteret vehetnek használatba a városban élők júniusban Szikszón, tudtuk meg. Mint Sváb Antal polgármester elmondta, a játszóeszközök beszerzéséhez 95 százalékos támogatást sikerült elnyerniük Leader pályázati forrásból. Minden más a kivitelezéshez kapcsolódó költséget viszont már az önkormányzat teremtett elő, így a környék rendbetétele, a térfigyelő kamera telepítése, a borítás, parkosítás is önerőből valósulhat meg.

Hármat terveznek

– A belvárosban, a város azon részére szerettünk volna újabb játszóteret, ahol eddig nem volt, így az itt élőknek messzebbre kellett menniük, hogy a gyerekek játszóteret használhassanak. A cél az, hogy a város három pontján is legyenek játszóeszközök, így tervezünk még egy játszóteret építeni, amint lehetséges – mondta a polgármester.

Nagy munkálatokat végeznek, végeztek a zsidó temetőben is, ahol a rekonstrukciós munkálatok nyolcmillió forintba kerültek, itt egy százszázalékos támogatottságú pályázati forrás állt rendelkezésre a munkálatokhoz.

– Elsősorban a száz évnél idősebb sírok rekonstrukciója, helyreállítása valósulhatott meg, az eltört, kidőlt sírköveket is kijavítottuk. A temető egy dombtetőn van, és a talajmozgás miatt több sírkőben is kár keletkezet, vagy megdőlt. Természetesen nagyon körültekintőek voltunk, hiszen itt vallástörténeti, kultúrtörténeti, kegyelti szempontokat is figyelembe kellett venni, ezért együttműködtünk az egyházzal – mondta el Sváb Antal.

A közelmúlt történéseihez tartozik Szikszón Ukrajna nyíregyházi konzulátusának látogatása, koszorúzással a temetőben a második világháború áldozatainak emlékére Pasichnyk Serhii konzul és Babik László alkonzul részvételével.

A mögöttünk maradt héten többfelé is riadalmat okozott a folyóvizek áradása megyénkben, így a városvezetőtől a Vadász patak kapcsán is érdeklődtünk. Mint elmondta, az Észak-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság vezetésével éppen a közelmúltban végeztek mederkotrást a várostól délre, ami nagyon hasznosnak bizonyult, ugyanis most azt tapasztalták, hogy gyorsabban levonult az árhullám, nem torlódott fel a víz, így nem is okozott problémát a városban.

(A borítóképen: Az új játszóeszközök már megérkeztek)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában