bozótirtás

2021.04.14. 18:15

Irtják a növényzetet a 37-es főút mentén

Sokkal rendezettebbé válik a munkálatok után a 37-es főút melletti zöldterület.

Horváth Imre

20210413 Arnót fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország A 37-es út Arnóti körforgalom és Gesztely közötti szakaszán mindkét oldalon az út melletti sűrű bozótost írtják a közút szakemberei.

Fotó: Kozma István

Az arra közlekedőknek már feltűnhetett, hogy növényzet- és bozótirtásba kezdett a 37-es főút Miskolchoz közeli szakaszán a közútkezelő. Nem csak a füvet nyírják és a bokrokat, fakinövéseket vágják ki, de a fákat is jelentősen visszavágják. A kivágott növényzet egy része szállításra vár, de van, amit ágdarálóval a helyszínen aprítottak és elszállítottak. Megkeresésünkre a Magyar Közút Zrt.-nél elmondták, a miskolci mérnökségük éves ütemterve szerint a főút arnóti és ongai körforgalom közötti szakaszán, a szelvényezés bal oldalán a hóvédő erdősáv előtti zöldterületet, úgynevezett lerakósávot tisztították meg a nem kívánt növényzettől.

„Ugyanitt az útárokban és rézsűben kinőtt, elburjánzott vadakáchajtásokat vágták ki szakembereink, az út menti növényzet gyérítését is elvégezve. Ezzel párhuzamosan a növényzet takarásában lévő illegális szemétlerakó helyet is felszámolták. A szelvény szerinti jobb oldalon szintén az útárokban és a rézsűben felnőtt vadhajtások eltávolítását végezték el munkatársaink, melyből a fás szárúakat aprítékolták” – tájékoztattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában