eszközök

2021.03.30. 18:30

Informatikai fejlesztés a szögligeti iskolában

Száztizenöt jelentkezőből első körben csupán ötöt választottak ki a felhíváson.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Húszmillió forintból újult meg az informatikai tanterem a szögligeti általános iskolában a High-Tech Suli Programnak köszönhetően. A pedagógusok és a diákok a jövőben a tanórákon interaktív panelt, oktatórobotokat és 3D nyomtatókat is használhatnak, de tanulói és tanári laptopokat, valamint új bútorokat is biztosít számukra a program.

Az eszközök átadásakor Riz Gábor országgyűlési képviselő kiemelte: büszke a szögligeti iskola közösségére, hiszen a High-Tech Suli pályázatán az ország számos pontjáról összesen 115 oktatási intézmény jelentkezett, közülük első körben csupán öt nyertest választottak ki. Köztük volt az alig hatszáz lelkes település is, amit komoly eredménynek tart.

Új eszközök, új módszerek

– Mindig is érdekelt az informatika, a különböző eszközök és szoftverek, tanári munkám során pedig a tanulókban is igyekszem ezt az érdeklődést felkelteni – ezt már az új tanteremben Ferkó Béla, a szögligeti Ménes-völgyi Tudásvető Alapítványi Általános Iskola pedagógusa, matematika–informatika szakos tanár, a végzősök osztályfőnöke mondta. – Tanóráimon rendszeresen használok IKT-eszközöket, hogy jobban be tudjam vonni a gyerekeket. Ettől a képzéstől azt várom, hogy új eszközöket és módszertant ismerjek meg, és olyan tapasztalatokat szerezzek, amelyeket a tanóráimon is alkalmazhatok, kollégáimnak is továbbadhatok. A húszmillió forintos eszközbeszerzésnek köszönhetően legórobotokkal, laptopokkal, 3D-s nyomtatókkal és interaktív táblákkal szerelték fel a szögligeti iskolát, ami a tanárok mellett a diákoknak is komoly lehetőséget nyújt arra, hogy tartani tudják a lépést a technikai fejlődéssel.

(A borítóképen: Megújult az iskola számítástechnika-terme)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában