Ünnepi menetrend

2021.03.11. 19:30

Az ünnephez igazodik a MÁV és a Volánbusz közlekedési rendje is

A március 15-i ünnephez igazodik a vonatok és buszok menetrendje.

20200530 Gyula fotó: Katona Vanda KV Magyar Nemzet MÁV vasút vonat Gyula vasútállomás.

Forrás: MW

Fotó: Katona Vanda

 

A vonatok március 14-én az ünnepnapi, 15-én a vasárnapi, 16-án már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. Módosul a Volánbuszok közlekedési rendje is: március 14-én munkaszüneti napi, 15-én a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti napi, 16-án a hét első tanítási és munkanapi menetrendnek megfelelően indulnak a járatok.

A járványhelyzet miatt a közlekedési társaságok kérik, hogy aki teheti, halassza el most utazását. Amennyiben mindenképpen utaznak, tartsák be a kötelező maszkviselési és távolságtartási szabályokat. A közlekedési táraságok továbbra is kérik az utasokat, tartsák be a közegészségügyi előírásokat. Az állomások, megállók területén, illetve a vasúti járműveken, buszokon továbbra is kötelező az utazás teljes időtartama alatt az orrot és szájat eltakaró maszk viselése. Akik nem viselnek maszkot, kizárhatók az utazásból és 8000 forint pótdíj fizetésére kötelezhetők.

Érdemes használni a jegyértékesítő automatákat és az online jegyvásárlást. Az önkiszolgáló csatornákon történő jegyvásárlás nem jár személyes érintkezéssel, az ilyen módon történő jegyvásárlással az utasok csökkenthetik a fertőzés kockázatát. Az online vásárolt jegyeket ellenőrzéskor bemutathatja az utas a MÁV applikációban, de PDF formátumban is kiküldi a rendszer, így letölthető, kinyomtatható, vagy akár továbbküldhető az azt igénybe vevő rokonnak, ismerősnek.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik: március 14-én munkaszüneti napon, március 15-én a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, március 16-án a hét első tanítási és munkanapján érvényes menetrend szerint közlekednek a Volánbusz járművei.

Az ünnepi menetrenddel kapcsolatos részletes tájékoztatás az alábbi linken érhető el.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegyek elővételben, online és mobilon is kényelmesen megválthatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában