Átadás

2021.03.04. 14:30

A közösségépítés színtere lehet az új ház

Az épületet és a jövőbeni programokat is a fiatalok igényeinek megfelelően alakították ki.

Horváth Imre

Fotó: ÉM

Átadták a közelmúltban ünnepélyes keretek között a Szikszói Közösségi Házat. A pályázati forrásból, állami támogatással megépült közösségi létesítmény 25 év alatti szikszói és Szikszó környéki gyermekeket és fiatalokat fogad, ahol minden szolgáltatás ingyenes.

A pályázat konzorciumi partnerségben valósult meg, melynek fő kedvezményezettje a Szikszói Többcélú Kistérségi Társulás, a konzorciumi partner pedig Szikszó Város Önkormányzata. A projekt keretein belül a közösségi ház megépítése mellett beszerezték a szükséges berendezéseket, kül- és beltéri eszközöket, illetve egy 14 fős kisbuszt is.

Jelenleg – a pandémia miatt – csak kisebb csoportokban lehet igénybe venni a ház szolgáltatásait, de a járványhelyzet okán meghozott szabályozások enyhítése után olyan programokat is terveznek majd, mint interaktív kiállítások, prevenciós előadások, e-sport-foglalkozások, szakmai műhelyek, ifjúsági klubok, de helyet szeretnének adni a civil szervezetek workshopjainak is – tájékoztatott Stelmach Mariann szakmai vezető a Szik-szó újságban.

Az átadáson jelen volt dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő is, aki szerint a közösségi házban mindenki szórakozhat, tanulhat, fejlődhet, olyan hely, ahová minden szülő jó szívvel engedi el a gyermekét.

(A borítóképen: Dr. Koncz Zsófia, Sváb Antal polgármester és Stelmach Mariann az ünnepélyes átadón)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában