jelentkezés

2021.02.05. 18:00

Tartalékos katonai kiképzés indult

Forrás: Magyar Honvédség

Katonák és lelkes fiatalok lepték el hétfőn a Miskolci Egyetem területét. Aznap kapták meg egyenruhájukat és kezdődött a felkészítésük annak a huszonnyolc Borsod-Abaúj-Zemplén megyei polgárnak, akik speciális önkéntes tartalékos szolgálatra jelentkeztek a Magyar Honvédséghez.

Az állampolgárok erre a szolgálati formára a miskolci toborzóirodában jelentkezhetnek, kiképzésüket pedig a MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Majthényi Károly Területvédelmi zászlóalj kiképzői végzik.

A felvételt nyert katonák három ciklusban végzik a 6 hónapos kiképzésüket, amely alapkiképzésből, általános lövészkiképzésből és szakkiképzésből áll. Ez idő alatt bruttó 161 ezer forintos illetményt, utazási költségtérítést, ruházati ellátást és étkezést kapnak. A foglalkozások heti 40 órás elfoglaltságot jelentenek. Ha valaki közben úgy dönt, hogy visszatér a civil életbe, azt bármikor megteheti, de a szerződés újabb 6 hónappal meg is hosszabbítható.

A jelentkezők dönthetnek úgy is, hogy áttérnek más tartalékos szolgálati formára, vagy pályájukat szerződéses katonaként folytatják, amennyiben megfelelnek az ehhez szükséges fizikai, pszichikai és egészségügyi feltételeknek. A miskolci toborzóirodában és az interneten is jelentkezhet, aki a haza szolgálatának ezt a formáját választja. További információk az iranyasereg.hu oldalon találhatók.

(A borítóképen: Egy életre szóló aláírás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában