Virtuális egyetemisták

2021.02.15. 12:00

Online akadémiát indít a miskolci bizottság

Az érdeklődők a februártól májusig tartó oktatási félévben online bekapcsolódhatnak a Miskolci Egyetem és az egri Eszterházy Károly Egyetem válogatott kurzusaiba.

Szaniszló Bálint

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Akadémiai Bizottság Kaptay György vezette elnöksége úgy döntött, hogy MAB on-line Akadémia címen megadja a lehetőséget a közeli és távoli érdeklődőknek, hogy a februártól májusig tartó oktatási félévben online bekapcsolódhassanak a Miskolci Egyetem és az egri Eszterházy Károly Egyetem válogatott kurzusaiba virtuális hallgatókként, kvázi „akademistaként”, ahogy hívták a Miskolci Egyetem jogelődjén, a Selmeci Akadémián az akkori egyetemi hallgatókat.

Virtuális egyetemistaként

„Olyan kurzusokat hirdet meg a MAB, amelyek a középiskolások számára is követhetőek, hiszen nem nagyon titkolt szándékunk a tudományos szintű ismeretterjesztésen túl a két regionális nagy egyetem beiskolázásának segítése is – fogalmazott Kaptay György, a Miskolci Akadémiai Bizottság elnöke. – Ha egy, a régióban élő középiskolás vagy a szülei, nagyszülei azt látják, hogy itt milyen nagyszerű oktatók milyen nagyszerű előadásokat tartanak, akkor talán megnő a két nagy helyi egyetemre – az egrire és a miskolcira – való jelentkezési kedv is. Ez tehát – nem utolsósorban – regionális érdek is, hiszen ha innen egy fiatal hölgy vagy úr a fővárosba vagy a Dunántúlra megy egyetemre, akkor egyre inkább csökken az esélye, hogy onnan visszajön ide és itt éli le majd az életét. És ha így történik, az az itthon maradottaknak mindenképpen veszteség.”

„A MAB on-line Akadémia tehát azt jelenti, hogy minden érdeklődő – a középiskolásoktól a már csak lélekben középiskolásokig – lehetőséget kap arra, hogy online bekapcsolódhasson egy vagy akár több egyetemi kurzusba is, így ha csak átmenetileg is, de akademistává váljon.”

A MAB honlapjáról már lehet szemezgetni a témakörökből, amelyek felölelik Dosztojevszkijt, a humánbiológiát, a történelmi filmek tanulságait, az összehasonlító élettant, az anyagegyensúlyt, a nanojelenségeket, de szó lesz a szellemi tulajdonról, a családjogról vagy a munkaügyi perekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában