Covid-19

2021.01.20. 13:00

Lelkiismereti maszkviselés lépett életbe Tiszaújvárosban

Rendeletben sorolták fel, hol kötelező továbbra is az arcot és a szájat takaró maszk viselése.

Szaniszló Bálint

20201029 Tiszaújváros fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország A városi rendelőintézet Tiszaújvárosban.

Fotó: Vajda János

A külföldről érkező koronavírussal foglalkozó híradások – más dolgok mellett – arról is szólnak, hogy több helyen szigorítottak a maszkviselés szabályain.

Az vetődött fel például, hogy a nagyon elterjedt textilből készült maszkokat a szakemberek nem tartják eléggé hatékonynak a vírus elleni küzdelemben és azt szeretnék elérni, hogy a szabványok által is elismert FFP 2-es maszkot lehessen használni.

Döntött a Prevenciós Bizottság

Tiszaújvárosban másként alakulnak a dolgok. Fülöp György polgármester tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban kedvezően alakultak a helyi járványügyi statisztikák. A város rendőrkapitánya, Miskolczi István pedig arról tájékoztatta a város vezetését, hogy a tiszaújvárosiak rendkívül fegyelmezettek voltak a maszkviselést illetően. Mindezeket figyelembe véve az önkormányzat égisze alatt működő Prevenciós Bizottság úgy döntött, hogy a kötelező közterületi szájmaszkviselést megszüntetik a városban. A január 12-étől életbe lépett módosított rendelet értelmében csak az autóbusz-pályaudvaron és környékén, a városi piacon és a piaccsarnokban, valamint a városban működő helyi áruházak parkolójában kötelező a továbbiakban is a maszk viselése.

Újraindult szakrendelések

A bizottság az úgynevezett lelkiismereti maszkviselést javasolja azaz ezután is mindenkit arra biztatnak, hogy – amennyiben a körülmények lehetővé és indokolttá teszik – viseljen szájmaszkot a saját és környezete egészsége érdekében.

Jó hír a városban élők számára, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal visszavonta a Tiszaújvárosi Rendelőintézet bizonyos egészségügyi dolgozóit érintő kirendelő határozatát, melynek értelmében újraindult a tüdőgyógyászati szakrendelés, illetve a lakossági tüdőszűrés.

Oltópontot szeretnének

Nagyné Kántor Judit, a Tiszaújvárosi Rendelőintézet főigazgatója arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy az intézmény dolgozóinak nagyobbik része már jelentkezett a koronavírus elleni védőoltásra, melyet a napokban meg is kaptak, kapnak. Az önkormányzat természetesen minden segítséget biztosít ahhoz, hogy megfelelő körülmények között kaphassák meg a védőoltást azok a tiszaújvárosiak, akik szeretnének élni a lehetőséggel, ezért kezdeményezték egy vagy akár több oltópont kialakítását a Tiszaújvárosi Rendelőintézetben.

(A borítóképen: Újra van lakossági tüdőszűrés és tüdőgyógyászati rendelés a tiszaújvárosi rendelőintézetben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában