támogatás

2021.01.17. 18:00

Kezdődhet az iskola bővítése Bükkábrányban

Megnövelték a korábban elnyert támogatási összeget, ami így már elég a beruházásra.

Tóth Balázs

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Decemberben majdnem 113 millió forinttal növelte meg az állam a bükk­ábrányi általános iskola európai uniós finanszírozású bővítésének támogatási összegét. A Mezőkövesdi Tankerületi Központ eredetileg 320,5 millió forintot nyert az iskola tornatermének bővítésére, öltözők, szertárak, informatikai és természettudományos szaktantermek, művészeti terem kialakítására, akadálymentesítésre, új sportpálya létesítésére. Ez azonban nem volt elég a kivitelezési munkák finanszírozására, ugyanis a vállalkozó nettó 345 millió forintért végezte volna el a munkát. Az európai uniós támogatást ezért 70 millió forinttal, a hazai társfinanszírozási összeget 42,7 millió forinttal toldották meg, így megvalósulhat a beruházás, összesen 433 millió forintból.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Mezőkövesdi Tankerületi Központ a napokban alá is írta a kivitelezési szerződést, a munkák pedig napokon belül megkezdődhetnek. A beruházás összértéke a plusztámogatásnak köszönhetően több mint 460 millió forintot tesz ki az eszközbeszerzéssel együtt. Az iskolát belül is felújítják, emellett a volt kultúrház épületét teljesen felújítják, próbaterem, színházterem készül, s négy új osztályterem is, amelyben az alsó tagozat kap majd helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában