Ajándékozás

2020.12.12. 17:00

Új busz váltotta a matuzsálemet

Veszélybe került a fogyatékos fiatalok szállítása, de a probléma megoldódott.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Különleges ajándékkal ünnepelt a Szimbiózis Alapítvány, épp a fogyatékos emberek világnapján, december 3-án. Az alapítvány a közösségi oldalán arról számol be, hogy partnere, a Szorgoskert Nkft. négy busszal szállítja a speciális szükségletű gyermekeket mindennap otthonról az iskolába, majd onnan haza. Átlagban 55 diáknak nyújt így segítséget Miskolcon és a város 50 kilométeres körzetében.

„Flottánk legöregebb csatahajója azonban elérte a 23 éves kort és a közel egymillió teljesített kilométert. A napokban egy reccsenéssel jelezte, hogy végképp feladta a szolgálatot. Ezzel azonban a fogyatékos gyerekek ellátása veszélybe került” – olvasható az alapítvány oldalán, hozzátéve, talán nem véletlen, hogy egy külföldről frissen behozott, extrán akadálymentesített, használt kisbuszt épp mostanság hirdettek meg eladásra. Mindenképpen lépni kellett.

Vendégcsalogató

„Villámgyorsan döntöttünk. Az elektromos liftes, egyszerre négy kerekesszékes személy szállítására is alkalmas kisbuszt lényegében már teszteljük is. Nemsokára flottánk matricái is rákerülnek a járműre. Az önök támogató logói is díszíthetik kocsinkat, ha beszerzésünket támogatják néhány száz kilométer karácsonyi ajándékozásával. Köszönettel, a segítők és segítettek! – fogalmazott Jakubinyi László, az alapítvány elnöke.

Novemberben elkészült a Baráthegyi Majorság vendégcsalogató kis reklámfilmje. Ennek segítségével bárki bepillantást nyerhet a fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű kollégák bevonásával történő turisztikai szolgáltatás gyakorlatába.

– A Baráthegyi Majorság a legújabb világtrend, a transzformációs turizmus egyik hazai úttörője! Hisszük, hogy az élményalapú integrációs programok a társadalmi szemléletformálás leghatékonyabb eszközei – fogalmazott az elnök.

És még egy érdekesség a Baráthegyről. Ötletes szomszédok mérföldkövet és útjelző táblát helyeztek el a Szilvásvölgyben, hogy a majorságba érkezők el ne tévedjenek.

(A borítóképen: Tökéletes megoldás lesz a kisbusz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában