Oktatás

2020.12.20. 14:30

Most már otthonról is elérik a tananyagot

Négy megyénkbeli iskola is kapott digitális eszközöket az online tanuláshoz.

Hegyi Erika

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Száz általános iskolai tanuló számára lesz elérhető a digitális tanulás a K&H informatikai eszközeivel. A Magyar Bankszövetség Digitális Gyorsítósáv programjában ugyanis a bank 50 notebookot és 50 számítógépet adományozott azoknak a tanulóknak, akiknek az otthoni IT eszközök hiánya miatt tavasszal nehézséget jelentett az online oktatás.

A pénzintézet a fiatalok oktatásának 10 éve elkötelezett támogatója, így az elsők között csatlakozott a Magyar Bankszövetség adományozási programjához, ami az iskolák, illetve rászoruló diákjaik digitális felzárkóztatását tűzte ki célul.

Digitális elérhetőség

- A Digitális Gyorsítósáv programban még idén 50 notebookot és 50 személyi számítógépet adományozunk hátrányos helyzetű tanulók számára. Így ők is könnyebben elérhetik az online oktatási anyagokat, digitális tanítás esetén pedig lehetőségük lesz majd részt venni a tanórákon. Célunk , hogy a társadalom tagjai teljes életet élhessenek, ebbe pedig ma már a digitális elérhetőség és tanulás is beletartozik – tájékoztatott Horváth Magyary Nóra, a bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Az iskolák pályáztak

A pályázatban részt vevő iskolák számára még novemberben lehetőségük nyílt arra, hogy azoknak a tanulóknak notebookot vagy számítógépet igényeljenek, akiknek az otthoni IT eszközök hiánya miatt nehézséget jelentett az online tanulás a tavaszi digitális munkarend során. Az informatikai eszközök most az eddig nehézségekkel küzdő iskolások számára is lehetővé teszik, hogy ugyanígy könnyen elérhessék a tananyagokat, fejleszthessék tudásukat, mint a többiek.

Intézményenként maximum 10 notebookra és személyi számítógépre lehetett pályázni, hogy minél több iskola tanulója kapjon lehetőséget a bank által már nem használt, de jó állapotban lévő számítógépes eszközök elnyerésére.


A nyertes intézmények

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az alábbi iskolák részesültek digitális eszközökben:

  • Szent István Katolikus Technikum és Gimnázium, Sátoraljaújhely
  • Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum, Szerencs
  • Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Miskolc
  • Ilosvai Selymes Péter Általános Iskola, Abaújszántó
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában