Ezt írtuk anno 1990-ben

2020.12.07. 07:30

Friss asztali borral újítanak Hegyalján

Készül az aszúbor Tokaj-Hegyalján az Észak-Magyarország 1990. december 7-i beszámolója szerint.

Bottles of one of the most famous Hungarian wine, the "Tokaj aszu", lie on shelves 29 May 2003 in a local cellar of Mad, Tokaj region, about 170 kilometers east-north from Hungarian capital Budapest. The "Tokaj" is one of the most famous Hungarian wine, and it has been put on the World Heritage list to protect the singular grape cultivation and wine making culture of this region. The second Tokaj wine festival will be held this weekend, organized by the regional center of Tokaj's wine. AFP PHOTO ATTILA KISBENEDEK (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Most van itt az ideje, miután a borvidék pincéiben az erjesztőhordókban, tárolókban forr a must.

Újdonságnak számított, hogy ebben az évben nemcsak a Tokaj-hegyaljai Állami Gazdasági Borkombinát, hanem más üzemek, így például a hercegkúti, valamint a bodrogkeresztúri tsz-ek is feldolgozzák saját termésű aszúszemeiket.

A korszakhatárt jelezte, hogy a piaci kereslethez igazodva, a borkombinát abban az évben a már ismert furmint, hárslevelű, valamint a szamorodni és aszúborok mellett asztali „friss” bort is forgalomba hozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában