fejlesztés

2020.12.01. 08:00

Biztonságosabb lesz két keréken Szerencsen

Fejlesztik a város belterületén és a településrészek között a kerékpáros-közlekedés feltételeit.

Novák Krisztina

DCIM100MEDIADJI_0726.JPG

Forrás: ÉM

Idén tavasszal kezdődtek a munkák a város három különböző pontján. A részletekről szólva Nyiri Tibor, Szerencs polgármestere elmondta, hogy az Ond felől érkező kerékpárutat folytatták az Ondi út páros oldalában, ahol járdát is építettek a gyalogosoknak. Itt egyes szakaszokon a jövő tavasszal fejezik be a munkát, azonban e területen az egységes zöldövezet kialakításához láttak hozzá.

A Malom utca és Magyar utca burkolatát a napokban újítják fel. Egyirányúsítják a forgalmat, és kerékpárossáv felfestésével a 3,5 méter széles, kétoldali padkával ellátott útpályán jutnak el a biciklisek a 37-es főútig. Ennek déli oldalán – Sátoraljaújhely irányában – is jól haladnak az építkezéssel. Egyes szakaszokon már aszfaltozás is történt, és a Szerencs-patak felett elkészült az új kerékpároshíd tartószerkezete.

Oszlopcserét kezdeményeztek

Nyiri Tibor megemlítette, a projekt ötéves fenntarthatósági kötelezettséget ír elő a beruházónak. Mivel a területen az elkövetkezendő időszakban nem történhet külső beavatkozás, ezért nyár elején, az Ondi úti építkezéssel kapcsolatban az önkormányzat egyeztetést kezdeményezett az áramszolgáltatóval.

– Az ÉMÁSZ Hálózati Kft. önkormányzati együttműködések csoportja konstruktívan fogadta a megkeresésünket és munkatársuk, Motkó Miklós területfelelős irányításával – aki egyéb fejlesztésekben is nagyon sok segítséget nyújtott Szerencsnek, azonban sajnálatosan ősszel fiatalon elhunyt – a cég saját költségén tíz darab faoszlopot cserélt ki betonpóznára, megközelítőleg másfél millió forint értékben – tájékoztatott a város polgármestere. – Ezzel a fejlesztéssel biztonságosabbá vált a környék energiaellátása és a korszerűsödött a közvilágítás is.

(A borítóképen: Betonoszlopokra cserélték a fa villanypóznákat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában