Ezt írtuk anno 1990-ben

2020.11.19. 07:30

Alsónadrágban szökött meg

Autóbusszal utazott a kijózanítóból az Avasra. Senki nem merte megszólítani a fiatalembert.

Forrás: Shutterstock

A miskolci kijózanító állomás mindennapjaiba engedett betekintést 1990. november 19-én megjelent írásában az Észak-Magyarország. Az ide beszállítottakat a kórtermekben 23 ágy várja – egyik mellett sincs szekrény. Egy éjszakát vagy legfeljebb néhány órát töltenek itt, majd általában pánikszerűen távoznak.

Egy különös esetet emel ki a kijózanítós történetek sorából az újságíró: legutóbb egy fiatalember egyetlen alsónadrágban lépett le innen. Autóbusszal az Avasra utazott. Enyhén szólva hiányos ruházata sok embernek feltűnt, de senki sem merte megszólítani. Otthon némileg kipihente magát, majd felöltözött és az itt hagyott ruháiért visszajött. Hálálkodott és vagy százszor bocsánatot kért a viselkedéséért.

Nyugtató a botrányt okozóknak

Az ápolás díja egyébként ezer forint. Elsősorban azok kerülnek ide, akik magatehetetlenek: részegségükben a közterületen vagy a tömegközlekedési járműveken elalszanak. Egy másik kategóriát képeznek azok, akik botrányt okoznak, randalíroznak. Ők nyugtatót kapva vészelhetik át a józanodásig eltelő időt.

A korábbi évekkel összehasonlítva csökken a forgalom. „Úgy látszik, a válságnak előnyös következményei is vannak” – jegyezte meg az állomás orvosa az Észak-Magyarországnak nyilatkozva.

(A borítóképen: Záróra után nem mindenki tért haza – voltak, akik a kijózanítóban tértek magukhoz Miskolcon (illusztráció))

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában